Автор Тема: За магазините, търговците и клиентите  (Прочетено 18172 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен valnata

• Активен потребител
  • Публикации: 96
  • Нас. място: Варна
Отг: За магазините, търговците и клиентите
« Отговор #30 : неделя, 25 октомври 2009 г., 23:19 ч. »

Според мен такива неучтиви, и некомпетентни продавачи трябва да се уволняват на момента. Като отидат в друг магазин и ги видят що за стока са пак уволнение. И после като поседят в тях без пари и погладуват малко, ще им дойде акъла. Вече се забелязват все по-малко такива продавачи по магазините, но все още ги има, и не са изчезнали напълно. За това вина има собственика на магазина. Дори и да не е на ясно с дадено нещо продавача, поне може учтиво да ти каже, че не разбира и може да вземеш стоката ако ти самият прецениш,че ще ти свърши работа. Не е правилно да ти се зверят и да те отпращат сякаш си им изял закуската.

Неактивен nina_ab

• Активен потребител
  • Публикации: 60
  • Нас. място: София
« Отговор #31 : неделя, 25 октомври 2009 г., 23:30 ч. »
И аз работя за много малко пари. При мен се очаква да идват хора, които знаят точно какво искат, но всъщност идват всякакви- питащи, знаещи, обвиняващи, по принцип недоволни и много адекватни. На никого не съм длъжна, защото моята заплатка си върви и може да ми е все тая дали ще се върнат  пак при мен или не. Нито губя, нито печеля. В много от случаите дори не е моя работа  точно аз да им обяснявам. Но и до днес не съм била груба към нито един човек. И на никого не съм казала, че съм там само за декор и трябва да станат експерти, преди да дойдат при мен. А те наистина нямат друг избор, не могат да отидат другаде (не е като да има пет други магазина в приблизителна близост). Трябва да ми търпят киселото настроение, защото заплатата ми е ниска ли? Не го разбирам това оправдание. Като не им харесва, има хора, които ще се занимават с това с удоволствие. Но, разбира се, не е наша работа да ги уволняваме или назначаваме. Аз пак подчертавам, че това е просто изказано възмущение от лошо и некомпетентно обслужване.

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
« Отговор #32 : понеделник, 26 октомври 2009 г., 00:01 ч. »
Или аз не обяснявам правилно, или вие не ме разбирате.
ПЪРВО: Не отхвърлям упреците и споделеното мнение за некултурно, невежливо, общо казано неадекватно обслужване;
ВТОРО: Наясно съм с причините, които са в основата на този апрофесионализъм;
ТРЕТО: Опитах се да ви кажа, че за да стигнем до публично порицание, трябва да сме наясно със собствените си желания.

Собственикът е виновен за всичко и пред всеки.

"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 1 554
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #33 : понеделник, 26 октомври 2009 г., 00:41 ч. »
Ще добавя нещо.

Преди няколко години този магазин беше един от най-добрите в София.
Е, явно нещата се променят и то главно откъм персонал, защото собственикът си е същия човек.
А за персонала... Там нещата са изключително сложни! Можете да попитате Пецата или Ицо (Аквазавър) защо си бачкат сами в магазините. Боян Шушлин също... Кимбайците, които хич не одобрявам - и те така. Орлин също сам си работи в магазина, както и Наско Казаков, който има служителка, но присъства почти винаги там на място. Просто Ники Итъна е сгрешил като е наел персонал, а не си обслужва сам клиентите, но това може да е в резултат на странични ангажименти, на невъзможност да отдели време... Може пък да не му е основна работа. Не знам. Знам само, че той е професионалист и че очевидно е сгрешил и не е случил с персонал.

По отношение на работното време - всеки си определя каквото си иска работно време - има си Кодекс на труда и всякви други причини. Орлин седи до 21 часа, но преди 14 часа мисля, че въобще не ходи. Следобяд по някое време пак изчезва. Негово прави си е. Между другото се замислям дали няма да е удачно в раздел магазини всеки собственик на магазин да си публикува адреса и работното време - би било полезно.

Неактивен tishovsx

• Активен потребител
  • Публикации: 543
  • It's my passion and my agony!
« Отговор #34 : понеделник, 26 октомври 2009 г., 00:47 ч. »
Що не я затворите тая тема. Итъна бил пич, ми да не си е назначил персонал дето му гони клиентите!
Съгласен съм, че "софиянеца" е дървен селяк и нищо не му се угажда и търси под вола теле, ама и затова си има лекарство.
Щото е лесно ако знаеш какво търсиш, но пък то го няма в момента :o
Или не знаеш какво искаш- ама си искаш и точно за това е човека зад щанда за да ти каже покаже и ти да си купиш и да си доволен макар, че той те е прекарал няколко пъти...
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

><((((º>`•.¸¸.•><((((º>´¯`•><((((º>
.¸¸.><((((º>•.¸. , . .•><((((º>.¸¸.

Неактивен tishovsx

• Активен потребител
« Отговор #35 : понеделник, 26 октомври 2009 г., 00:58 ч. »
Стасе, сложни са нещата защото трябва да се плаща на работник, а те всички не изкарват толкова много за да плащат и на друг човек.

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 1 554
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #36 : понеделник, 26 октомври 2009 г., 01:02 ч. »
Стасе, сложни са нещата защото трябва да се плаща на работник, а те всички не изкарват толкова много за да плащат и на друг човек.

Ей това е горчивата истина! Няма пари - няма обслужване.

Неактивен tishovsx

• Активен потребител
« Отговор #37 : понеделник, 26 октомври 2009 г., 01:22 ч. »
Преди две седмици ходих до магазина на Шушлин, има там едно малко морско аквариумче, харесах си две фрагчета LPS и исках да ги купя. Човека зад щанда(не бе Шушлин) ми каза, че това било за реклама и не се продавало ???Очите ми станаха като капачки за буркани. Казвам как така не се продава, аз искам да ги купя! Той почна да ми дава телефони на брат му и как да ида там някъде до кв.хладилника и ....т.н.бля бля. Еми тва е магазин бре не е шоу рум, е няма да купя от там друг път. Може да ме считате за ненормален, ама аз клиент от офиса дори след работно време не съм върнал. Клиента носи ПАРИ и всичко в магазина се продава, има си специално место за шоурум-и, дори и от там не трябва да се връща клиент.
Защото има едно правило, доволен клиент води след себе си двама-трима, недоволния казва на десет човека!

Неактивен vali74

• Активен потребител
  • Публикации: 49
  • Нас. място: Видин
« Отговор #38 : понеделник, 26 октомври 2009 г., 07:57 ч. »
Защото има едно правило, доволен клиент води след себе си двама-трима, недоволния казва на десет човека!

E това е цялата истина.
495 L Malawi M,buna
Metriaclima greshakei (Albino)
Metriaclima sp."msobo" Magunga
Pseudotropheus flavus
Melanochromis interruptus
Melanochromis cyaneorhabdos (Maingano)
Labeotropheus trewavasae (Mpanga red)
Labidochromis sp. "Hongi" (SRT)

Неактивен BOJO

• Заслужил потребител
  • Публикации: 1 760
    • Sciaenochromis fryeri, Placidochromis milomo
« Отговор #39 : понеделник, 26 октомври 2009 г., 09:27 ч. »
Преди две седмици ходих до магазина на Шушлин, има там едно малко морско аквариумче, харесах си две фрагчета LPS и исках да ги купя. Човека зад щанда(не бе Шушлин) ми каза, че това било за реклама и не се продавало ???Очите ми станаха като капачки за буркани. Казвам как така не се продава, аз искам да ги купя! Той почна да ми дава телефони на брат му и как да ида там някъде до кв.хладилника и ....т.н.бля бля. Еми тва е магазин бре не е шоу рум, е няма да купя от там друг път. Може да ме считате за ненормален, ама аз клиент от офиса дори след работно време не съм върнал. Клиента носи ПАРИ и всичко в магазина се продава, има си специално место за шоурум-и, дори и от там не трябва да се връща клиент.

Ами не, не съм съгласен. Не всичко се продава на всяка цена.
Тишо дори не разбрах какво си харесал, но се сещам за малкото морско аквариумче. Като си харесал нещо от него обади ли се на Боян? Едва ли ще ти откаже да ти намери подобно.
...................

А по въпроса за магазин Итън, мен лично не ме интересува каква работа вършат киселите дами на собственика, но мързел  и грубост не приемам.

Кратун: трябва ли да си мълчим и да приемаме всякакво отношение без ропот?

Неактивен Цецо

• Активен потребител
  • Публикации: 150
  • Нас. място: София,Мусагеница
« Отговор #40 : понеделник, 26 октомври 2009 г., 10:18 ч. »
Според мен магазинът е вече достатъчно "накиснат" и не е нужно да се информира собственика. Той сам ще си вземе мерки, защото е в негов интерес.
Истината е, че в София има само 2 читави магазина. Всички останали са малки, позанемарени и с лошо обслужване.
Ясно е , че печелят малко, ама извинете това си е техен проблем, както е наш на потребителите- цената на техниката в България.

Неактивен etg

• Активен потребител
  • Публикации: 33
« Отговор #41 : понеделник, 26 октомври 2009 г., 10:20 ч. »
......
Ясно е , че печелят малко, ама извинете това си е техен проблем, както е наш на потребителите- цената на техниката в България.

Аз викам да ги затворят всичките и да останат 2 -та добри, тогава клиентите ще са най-доволни :)

Неактивен BOJO

• Заслужил потребител
  • Публикации: 1 760
    • Sciaenochromis fryeri, Placidochromis milomo
« Отговор #42 : понеделник, 26 октомври 2009 г., 10:30 ч. »
Аз викам да ги затворят всичките и да останат 2 -та добри, тогава клиентите ще са най-доволни :)

Има клиенти които им е хубаво като ги навикат и наругаят, те какво ще правят тогава? Нека си стоят и останалите ако може, има си пазарни регулатори те си имат своето влияние.

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 634
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
« Отговор #43 : понеделник, 26 октомври 2009 г., 10:34 ч. »
...има си пазарни регулатори, те си имат своето влияние.

Тъкмо щях да кажа нещо точно в този стил, ама по-малко дипломатично. :)
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен tishovsx

• Активен потребител
« Отговор #44 : понеделник, 26 октомври 2009 г., 13:00 ч. »
Божо за кое не си точно съгласен  :)
В малкото морско аквариумче имаше няколко малки коралчета и аз исках да купя две от тях.
И защо да се обаждам на Шушлин има си човек зад паравана да му се обади той, ако това аквариумче е само за реклама, ами да напише нещо от сорта - "Реклама", "Еспонат" "Морска красота" или някаква друга дивотия.
И аз няма да питам продавача и той няма да се гъне като зелен боб  :D
Щото ако бях дигнал телефона и да му кажа, абе сори пич ама  твоя човек тука не знае какво се продава...и за всяко нещо което продавача който е нает и не знае за какво иде реч, трябва ли да се обаждаме на собствениците?
Нищо лично и към Шушлин, купувал съм и от него разни неща. Ама ако искат да изкарват пари ще трябва да обърнат внимание и на тези неща.

Аз съм доволен от онлайн магазина "моя зона" виждам сравнявам цени, пускам си нещата, след два дена са при мен. Ако нещо го няма, обаждат се, разбираме се и всичко е наред. В последната ми поръчка липсваше един продукт, явно им бе свършил, но неотразен в сайта им, остана да ми го пратят когато го имат за тяхна сметка. Спестявам си време да тичам по магазини, да ми обясняват врели-некипели и как точно преди малко всичко е свършило.

Друг магазин който няма да му споменавам името, щото много ще станат... търся си KH+ на Tetra, имаше десет опаковки с KH-, на въпроса защо нямат продукта - ми се отговори "ми не сме зареждали скоро".... ???

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.