Неделя е. Имам време за продължението....
Взех си помощници и един талисман:

Казва се Пешко и обръщението помежду ни вече е "колегаааа".
Остана ни да залепим петата последна стена на аквариума. Облепихме с хартиено тиксо гърбът.

Закрепихме тези стопери на средните три подпори на шаблона. Тяхната роля е да задържат стъклото, което има намерение да се изхлузи под собствената си тежест надолу.

Направихме една суха тренировка и наложихме второто панорамно стъкло на сухо (без силикон). Зейна огромният недостатък от два милиметра по диагонал в горната гръбна част на аквариума. Аз прежалих отклонението и намазахме слой силикон по челните ръбове.

Отново дебел слой за презастраховка.
Оранжевата плоскост е напречна подпора за изправяне на панорамното стъкло по дължина. За това ме предупреди и Живко (Angelarij), изпълнявам препоръките

. Всъщност плоскостите са две.
Без много да му мислим, лепнахме стъклото:

Свалихме хартиеното тиксо и оставихме кламерите до утре.

Нямаме мехури по шевовете. Нямаме излишен силикон за почистване. И аз бях доволен.
Най-доволен беше Пешко. Изяде един голям TWIX, изпи една минерална вода, Взе си един йогурт за вкъщи и хапна бонибон за десерт. Зададе десетки въпроси и на доста от тях не получи отговор. Обеща ми да дойде и през седмицата, когато ще лепя допълнителните укрепвания. Следва още малко продължение ...