1. Стъкла - дебелина 12 мм, груба обща площ 4,2 кв.м., обща линейна дължина на шлайфаните и фасетирани повърхности - 17 линейни метра за един ръб х 2 = 34 линейни метра за всички стъкла без разпънки и подпори. Цена 296 лева с ДДС, но без включен транспорт;
2. Цена на монтажното скеле - 83 лв с ДДС (това са плоскостите върху, които лепихме стъклата);
3. Метална конструкция - 250 лева с ДДС;
4. Влагоустойчив плот със заоблено чело (кухненски плот от ПДЧ) - 60 лв. без ДДС;
5. Капак и околожка в основата - 130 лева с труда по направата.
Всичко това прави 819 лева без осветлението. Осветителните тела са 6 бр. Т8 (3 Филипс Акварел и 3 Силвания Гролукс) х 36W всяко. 6 рефлектора, два двойни баласта и два единични + два таймера. Вили трябва да каже колко струват точно, защото ги поръчах от нея, но не помня каква сума платих, а и не знам цените на лампите и баластите поотделно и по видове. Грундът е без пари от реката. 3 тубички силикон по 5,60 лв, ако не ме лъже паметта. Горе-долу е това.
Това е сметката на този аквариум. Тя е много условна и индивидуална. Това са силно занижени цени, голяма част от тях нямат включен транспорт, а материалите са на доставни цени от фирми, които пазарят за стотици хиляди левове годишно. Никаква представа нямам колко точно биха стрували тези неща, ако се поръчват в друг град и при други условия. Не е калкулиран и труда на моите приятели, които ми помагаха при залепването и пренасянето на компонентите.
Ще помоля Вили да напише цените на осветлението в тази тема, но това ще стане след няколко дни, защото съм я командировал в Силистра за малко.