Аз като любител на растенията и вманиачен растениевъд, ще кажа, че в този аквариум растенията изглеждат мнго свежи в добро здраве!

.
Аквариумът като възприятие обаче мисля, че има нужда от доста поправки, докато общият му вид стане балансиран и хармоничен.
За торовете, които ползваш се вижда наистина , че
дават добър резултат, но смятам знаеш, че "универсален тор" все още не е открит. Какво имам предвид: всеки акварист трябва да бъде освен съвестен в обсужването на аквариума като цяло така ида прояви малко наблюдателност...т.е. поглед над нещата, а именно с какъв вид тор растенията вървят най-добре. Лично аз ползвам дълги години тора на Евгени и съм определено много доволен... не че не съм минал и през други предлагани торове

, но според мен тора, който предлага е оптимален като цена-качество./ПП: Може да погледнеш в профила ми

/
За общата визия съм коментирал аквариумът ти на едно друго место. Така аранжиран създава впечатление на два различни аквариума живеещи в един съд...мисля,че ще разбереш какво имам предвид.
Специално за бликсата, въпреки, че на пръв поглед имаш доста интензивно осветление,моето скромно мнение е/НЕ ангажиращо разбира се/, че на нея й идва слабичко настоящето осветление или прекаляваш с подаването на СО2. Мисля,че заради това расте талкова висока...иначе за буйността има други фактори, който и влияят и с тях си се справил и си съумял да ги подсигуриш много добре.
Едит: Забравих да кажа за ципата- не е тревожно, но малко дразни

. Това всъщност са полезни бактерии, които при мен се появяваха след всяко по обилно торене, пък и канистъра не бях преплаквал дълго време. При мен изчезна от само себе си/поне засега/, след като преплакнах медийте на филтъра и започнах да торя балансирано.
Дали е случайност или не моят аквариум също е стартиран, както и твоят за първият учебен ден на щерка ми,само че през 2008 година !
Така май излизиза, че аквариумите ни не са набори.