Здравейте!
Айде и аз да се похваля с началото. Или малко след него, но до сега не го бях снимал.
Аквариумът е 325 л. - 130*50*50. Съмпът е около 120 л.
20 кила умрели камъни, 16 кила живи. Не помня колко кила, но около 8 см. умрял пясък.
Възвратната помпа е Ехеим 2500 л/ч. Скимерът е Aqua Medic Turboflotor Multi SL. Има един фосватен филтър и един филтър с активен въглен. Течението в аквариума се извършва от три китайски помпи 5000 л/ч., които в момента духат постоянно.
Осветлението отскоро е 2х150W MH 6700K + 2x54W CoralStar. Има и две сини лунички, но не мисля, че светят нещо.
Съмпът е от прост - по-прост. Три отделения. В първото се влива водата, там е и скъмъра. Следва рефуджиум пълен с малко каулерпа и повече читоморфа и след това отделението с възвратната помпа. Осветлението на рефуджиума е 11W х 24 часа, но мисля е малко и там чакам новото да стане.
На снимките ще видите отляво един около 40 л. аквариум, който е пълен с осмозна вода и посредством таймер, малка помпа и механизъм като от казанче служи за доливане на изпарената вода.
Аквариумът е стартиран началото на февруари, но до сега няма време за него чак наскоро сложих един звезден полип, една еуфилия и едни зоантиди. После един приятел ми даде и едно саркофитонче, малко полипи и вече не е съвсем гол. Има малко различни охлюви, някои от които сами се появиха и малко раци отшелници. Като се върна от морето август мисля и някоя друга риба.
Никога не ме е имало по подредбата и все не ме кефи какво съм направил. Тук разчитам и на вашите акъли и съвети - има ли нещо по подредбата, което Ви се струва зле и трябва ли там да се съобразя с нещо.

На долната снимка се вижда, че се отваря и едната страна на шкафа за по-лесен достъп.

И малко макро:

Еуфилиа:

Звезден полип:

Саркофитон:

Зоантид нек'ъв

Червей:

И това нямам никаква идея какво е и живи ли е, но мисля, че расте макар и много бавно: