Съгласен съм с Цецо че,мястото не е подходящо за животински пазар но,мисля че акваристите не пречат на никого.След гълъбарите,кучкарите,зайчарите,кокошкарите,патичарите и т.н. ,остава много боклук и цял букет от миризми.След акваристите такова нещо няма!
През 1984 година моята баба ме заведе там и ми купи първият аквариум с няколко гупи и хелери,бях
на 9 години и оттогава няма спиране.Така да се каже там се родихме за акваристиката много хора.
Не съм съгласен че,пазара е на акваристите от София,не,той е на всички запалени по това страхотно хоби.Познавам много хора от провинцията които си правят редовно екскурзии специално до съботния пазар.Последно от Сливен едни симпатяги пътуваха цяла нощ за да го посетят.
Да,пазара е не само място за лафчета и срещи ами е МЕКАТА НА АКВАРИСТИКАТА В ТЪПАТА НИ ДЪРЖАВА!
Много пъти е затварян за изветни периоди от време но пак са го отваряли.Дано и този път да оцелее,но лично на мен не ми се вярва защото този път не става въпрос за това дали мирише,цапа или пречи на живущите неоколо.Сега се намесват бизнес интереси а,там компромиси няма.