Липсата на електричество за 6 / 7 часа през вчерашния ден, според моите очаквания, не се беше отразило никак на екосистемката. Притесненията ми бяха по скоро за техниката, тъй като понякога при запуск силния токов удар уврежда електроуредите.
За късмет на обитателите единствено беше блокирал единия уейв мейкър, който след кратка моя намеса започна да изпълнява своята функция.
Любопитно ми беше дали водата е запазила своите качества след този застой.
Ето ги резултатите :

От отдавна не бях виждал аквариум без допълнителен " тунинг " да има Нитрати - 0, докато за останалите токсини не съм изненадан от нулевите им стойности ( това е целта ). Може би това се дължи на високото ниво на Кислород, който поддържа системата и съответно вискоя редокс - потенциал.

Разбира се, нищо не ми гарантира, че тези резултати са завинаги фиксирани.
В скоро време ще има нови обитатели, а те със себе си ще донесат продуктите на своята жизнена дейност.

И сега да ви покажа част от обитателите, които са по - чувствителни на промени :
Димидиатусът ( рибата - доктор ) се чувства отлично, храни се много добре и се грижи за съжителите си

Опитах се да снимам анемоната докато се храни, но тя прибра парчето калмар доста бързо

Другите нови обитатели така се бяха покрили, е успях да снимам само части от тях :
таралежът

крайчеца на крак на звездата

Толкова засега.
За радост на всички съпричастни, нашето дело върви по план - тоест все по - добре!