Автор Тема: Снимки на вашите златни рибки(не е конкурс)  (Прочетено 120188 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен redmerinda83

• Потребител
  • Публикации: 54
  • Нас. място: Смолян, където в зоомагазините има само куп живородки, тетри, неони, трихогастери, барбуси, сомчета, а когато попитам за Коридорас Джули продавачката гледа недоумяващо и казва че е нов вид:D
  • ценителка на красивите неща, и на мъжете също :)
Отг: Снимки на вашите златни рибки(не е конкурс)
« Отговор #165 : понеделник, 11 юни 2012 г., 16:39 ч. »
 :bow:
Благодаря много за инфото! :D

Неактивен dgwrite

• Активен потребител
  • Публикации: 221
  • Нас. място: Несебър
« Отговор #166 : четвъртък, 21 юни 2012 г., 16:16 ч. »
Снимки от скоро нямам, че не бива техниката, но ето едно клипче на хайванчетата :)

Неактивен Гунчев

• Активен потребител
  • Публикации: 262
  • Нас. място: гр.Пловдив с.Йоаким Груево
« Отговор #167 : четвъртък, 21 юни 2012 г., 16:52 ч. »
Браво колега супер са!
 :drinks:

Неактивен rhyan

• Активен потребител
  • Публикации: 412
  • Нас. място: София
    • My Flickr
« Отговор #168 : четвъртък, 21 юни 2012 г., 17:20 ч. »
Големи бесове бре - нямат спиране. Това при филтъра ли се забавляват така...

Много готини, пу пу...

Неактивен dgwrite

• Активен потребител
« Отговор #169 : четвъртък, 21 юни 2012 г., 18:57 ч. »
Разгонени са нещо, и май имам само една женска, правят я луда  :D

Неактивен RosiBosiE

• Активен потребител
  • Публикации: 211
  • Златар/ка
« Отговор #170 : четвъртък, 21 юни 2012 г., 21:49 ч. »
ООООООООО да, много познато, честито и...кефи ме как се бъркат за секунди и нахлуват в чуждите(мъжки) :grin: :grin: :grin: :grin: опашки ..ама нейсе...там не е същото ....  :grin: :crazy:
Rosi

Неактивен valentino87

• Активен потребител
  • Публикации: 87
« Отговор #171 : четвъртък, 21 юни 2012 г., 23:11 ч. »
ето го и моя нов аквариум...снимките не са хубави,но нямам други...аз съм със същия проблем относно растенията-валиснерията направо се свърши....ще видя тези дни да взема анубиас и да видим как ще е

Неактивен rhyan

• Активен потребител
    • My Flickr
« Отговор #172 : петък, 22 юни 2012 г., 08:10 ч. »
При мен на роголистника буквално му видяха сметката за по-малко от седмица, а уж бил с твърди листа, не го закачали...дръжки - рупаха го като дъвка.

Анубиасите и егерията изобщо не ги закачат, опитват се, но нещо...не им върви и бързо ги изоставят. Най-големия хит в момента са стеблата на издънките на писцията - като спагети ги рупат тия работи, сигурно защото са им сочни и крехки. Добре, че поне лесно се вадят...

Неактивен dgwrite

• Активен потребител
« Отговор #173 : петък, 22 юни 2012 г., 10:04 ч. »
Хора, моите не пипат растенията, валиснерията е започнала да се разпространява из целия аквариум. Не знам дали е от храната или какво, но рибите ми са вече големи и не закачат растенията. Храня веднъж дневно с това, като ги редувам и един ден в седмицата глад.
Sera Goldy Colour Spirulina
JBL Gold Pearls
TetraFin Gold Colour
Tetrafin Gold Japan

Неактивен valentino87

• Активен потребител
  • Публикации: 87
« Отговор #174 : петък, 22 юни 2012 г., 15:21 ч. »
аз моите ги храня с "Gold fish premium" на Prodac,а вчера им купих и аз на Sera "Goldy Colour Spirulina",обаче като им дадох снощи не я харесаха много....от първата като им пусна направо полудяват....и аз ги храня по веднъж на ден,6 дни в седмицата....даже им увеличих малко дозата,за да не ядат растенията,но те постоянно си дърпат и от тях...даже за анцитруса купих една храна на гранули и по нея полудяват :)

Неактивен dgwrite

• Активен потребител
« Отговор #175 : петък, 22 юни 2012 г., 15:51 ч. »
О, нямам проблем с храната, лапат като не видели каквото им дам :) Даже съм им приготвил един зеленчуков микс замразен във фризера, но много цапа водата и скоро не съм им давал от нея. Пробвах веднъж със замразена артемия, но им се нацепиха плавниците. Дали беше от храната или се влошиха качествата на водата от нея, но от тогава освен суха не съм им давал друга. Накисвай гранулите за няколко минути преди да им ги дадеш.

Неактивен rhyan

• Активен потребител
    • My Flickr
« Отговор #176 : петък, 22 юни 2012 г., 15:58 ч. »
Аз им давам на тетра сухата за златни - не се сещам как и е точно името, но тя е с най-едри люспи и от нея най-малко проблеми съм видял.

Преди им давах на Dajana перли за златни, на Тропикал за златни, дори съм им давал криспс на тетра за тропически, и имам меню 4 в 1 за тропически - не става... Храната за тропически е супер ситна, не я виждат и потъва. От нея ядат скаридите и анциструсите.
За Dajana и Tropical няма какво да се говори...чудя се да я хвърля ли, или да я подаря на някой дето не ме кефи...

От как им сложих да рупат растения, вече нямам проблем с плавателния мехур на каликото. Преди каквато и храна да им дам, каликото нахрани ли се и е като коркова тапа - няма потъване.

@dgwrite - В интерес на истината не съм виждал никъде от високия клас за златни и кои на тетра. Даже се учудвам, че си ги писал - от къде ги купуваш

Неактивен dgwrite

• Активен потребител
« Отговор #177 : петък, 22 юни 2012 г., 16:08 ч. »
Аз тази храна я издирвах сумати време. В мола в Бургас, в магазина за акваристика е заредена цялата гама от тези храни за златни 250 ml разфасовки.
Ето тук в този сайт има, но не знам дали е налична.
http://bg-pet.com/Fish/Food/gold2.htm

Неактивен ico

• Активен потребител
  • Публикации: 82
  • Нас. място: Пловдив
« Отговор #178 : петък, 22 юни 2012 г., 18:27 ч. »
При мен ядът всичко що е храна за риби и не само... Но храня основно със зелен грах и риба. Понякога изяждат по десетина зърна грах и след това ако им пусна водна леща, изчезва за минути.
Освен на водната леща много се радват и на роголистник, то него и скалариите го ядът. Анубиас не закачат изобщо, даже и новите неразвити листа.
Давам замразена артемия, лапат я лакомо без никакви проблеми. За да не цапа водата, подсушавам артемията след като се разтопи и после с пинцета им давам на малки порции направо в устата.
Преди време след голямо чистене на риба им отделих доста от вътрешностите - сърце, дроб, семенници и други неща приличащи на мръвка. Направо полудяват за такава храна. 
Бях пуснал двайсетина малки хелери на около сантиметър и половина, за да обират дребната храна... Изядоха ги за няколко дни, останаха само четири по-предпазливи рибки.

Неактивен Desidy

• Активен потребител
  • Публикации: 156
« Отговор #179 : петък, 22 юни 2012 г., 19:28 ч. »
Здравейте,
вече имам черен грунд благодарение на колегата kendov74. Не мога да правя свестни снимки и пускам клип:

[attachment deleted by admin]
12л Бета
30л Раци джуджета и ред чери

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.