Ще поговорим с ръководството на зоопарка. Вместо да си подаряваме риби и растения тук във форума, защо пък да не направим един списък от какво има нужда зоопарка и постепенно да задраскваме от него... Май нищо не ни пречи.
Напълно съм съгласен. Нищо не пречи, наистина.
Първо - според мен, организацията вече е налице (само не се разбра напълно кой може да осъществява поддръжката на едни бъдещи аквариуми).
Второ - явно има терен за реализиране на идеите, щом казвате, че с директора на зоопарка сте в добри отношения и е готов да помогне.
Трето - не са малко хората от този форум, които биха се съгласили да подарят рибки, растения, та дори и оборудване.
Общо взето, ако мога да се изкажа ненатрапчиво... Лично аз бих се захванал с нещо подобно (и преди съм го правил в подобни училищни дейности

), но за съжаление не съм в София, за да помагам.
Както знаем, модерните аквариуми привличат очите, най-вече на децата. Напр. Амано, той май редовно прави изложби на своите скейпове? Не съм виждал или чул до сега някой да е направил подобно нещо със соленоводен аквариум. Забелязвам, че повечето хора го правят или с много пари - нещо грандиозно, или в собствените си домове.
П.П. И аз ще кажа, че при първа възможност ще посетя зоопарка и бих завел приятелите си.