Здравейте!!
След няколко месечно затишие, реших, че вече е време да започна въвеждането на Зеовит системата.
Всичко необходимо за старта на Зеовит в работещ аквариум е поръчано, а днес пристигнаха и първите продукти. Това са 2 литра Зеовити, един литър активен въглен и първото синьо шишенце Зео Старт 2.

Утре се очаква да пристигне зеовит реактора, както и Зео Бак. Предполагам, че до Петък, най-късно Събота ще успея да стартирам системата. Държа връзка с двама от най-големите корифеи,(G.Alexander and Bob) които имат зеовит системи от по 7-8 години, които винаги са любезми да споделят опит и да дават съвети. Това ме прави оптимист, че всичко в моя аквариум ще бъде наред.
Досега в съмпа имах доста прилично количество жив пясък, като половината беше изгребан още в Неделя.
Другата половина ще бъде премахната през следващата седмица. Заедно с него, ще си замине и Хетоморфата, озона и УВ стерилизатора, които са несъвместими със Зеовит.
Пренаредих скейпинга. Не, че се получи нещо кой знае какво, но поне сега мога да бръкна много лесно и да почистя задното стъкло, което преди това, беше подпряно с живите камъни. Сега скейпинга е на средата и не пречи да се обслужва аквариума и отзад.

Засега това е от мен! Който има въпроси, мнения и препоръки, винаги е добре дошъл в темата ми!
Лека вечер!!!