Здравейте. Дойде и моя ред да пиша тук.
Накратко, става дума за 325 литра дисплей и около 150 литра съмп. Аквариума е готов. Стойката също. Осветлението също е в нас (готово висящо тяло с 2 МХ по 150 вата и 2 Т5-тици по 54 вата засега всичко е на 10000 келвина) Скимера засега ще е китайски с опция за смяна малко по напред във времето. 2 уейв мейкъра по 3000 литра са купени, но мисля, че ще са ми малко и до пускането ще взема поне още един. За подкачване съм се спрял на Ехайм 2000+. И идва въпроса, какво ще се гледа вътре... Като за начало, след като преминат различните цикли и аквариума се стабилизира, ще се почне с по-непретенциозни риби и мекотели и с времето ще се работи за населяване с по-притенциозни обитатели, както от към риби така и от към корали.
И сега на въпросите ми. Чудя се каква да е системата за обратна осмоза. Гледах на 3 различни фирми: Аквамедик, Продак и JBL. Помогнете с мнения и отзиви за трите варианта.
Другия въпрос за солта. Спрял съм се на Дупла, но кажете си и вашето мнение. Продак също имат на доло горе добра цена, но кажете какво мислите за нея. Благодаря предварително.
Поздрави Димитър.