Не знам за какви цихлиди говориш, но за повечето 70 литра са твърде малко. Защо не оставиш само гупите и платите и не насадиш повечко растения. Скоро аквариума ще кипи от живот.
Опитваш се да слагаш големи риби в малък аквариум, което няма как да доведе до нещо добро. Не че не съм гледал 2 златни в 15 литра, когато бях 2 клас, но това е друга тема. Сега има толкова много информация, щом си тук очевидно имаш достъп до интернет и до необятно пространство с информация. Първо чети, после действай.
Аз гледам риби от около 20 години вече, но преди да започна с новия ми аквариум, 3 месеца проучвам какво да сложа в него. Още се чувствам неподготвен! Както и да е, тая тема няма нужда от моите изповедеди.
Смятам, че добри резултати в акваристиката се постигат с малко по-методичен подход.
Извинявай, ако по някакъв начин съм прозвучал грубо! Не това е целта ми. Просто усещам някаква припряност в действията ти. Това хоби изисква търпение!
Успех, приятел!
ПП: Божо, писах това мнение преди да видя твоето. "Не знам за какви цихлиди говориш", определено не е насочено към теб.