Автор Тема: Смехории...  (Прочетено 287335 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
Отг: Смехории...
« Отговор #135 : неделя, 15 март 2009 г., 11:28 ч. »
Как би се отнесъл доктор Хаус ако бе специалист по автомобилна диагностика.

Д-р Чейс: 12 годишен Опел Вектра. X20XEV.Със склонност към внезапно прегряване.
Д-р Хаус: Откога започнахме да се занимаваме с елементарни случаи? Да си смени термостата. И без повече глупости.
Д-р Чейс: Термостата е сменен преди няколко седмици. Симпомът си остава.
Д-р Камерън: Стария антифриз може да бъде причината.
Д-р Чейс: И той е сменен.
Д-р Хаус: Хм. Интересно. Ще поемем случая. Направете проба от антифриза.
Д-р Чейс: Няма нужда. Антифризът е сменен съвсем скоро. Собственикът ми каза.
Д-р Хаус: Правило номер едно. Всички лъжат. Направете пробата.

. . .

Д-р Чейс: Етилен – гликолът е в нормата. Определено не е антифриза.
Д-р Камерън: Ерозиралото работно колело на водната помпа би могло да доведе до лоша циркулация и от там проблемът с прегряването.
Д-р Хаус: Хей. Говорим за внезапно прегряване. Ако нещо не е наред с водната помпа симптомът щеше да е постоянен. Защо не се върнеш обратно в университета и да учиш механици сукалчета как се сменят накладки. Предложения?
Д-р Чейс: Запушване на радиатора също отпада от списъка на възможните повреди. Отхлабен ремък?
Д-р Хаус: Ремъкът на водната помпа на X20XEV е ангренажният. Ако беше разхлабен би довел до превъртане на зъби. Моторът отдавна щеше да се е окончил.
Д-р Камерън: Лошо гориво? Все пак не знаем анамнезата.
Д-р Хаус: Добра идея. Като за жена. Въпреки това не съм убеден. Да сложим вектрата на Дино тест.
Д-р Чейс: Според шофьора, мощността на автомобила не се е променила. Има ли смисъл да подлагаме колата на такова мъчение?
Д-р Хаус: Непостоянните симпоми са най-страшните. За това такива случаи идват при мен. Направете дино тест.

. . .

Д-р Камерън: Имаме нов симптом- По време на теста лампата на АБС-а примигва.
Д-р Чейс: Проблемът може да е в генератора. Износените четки на генератора създават променливо зарядно напрежение.
Д-р Хаус: Чудесно. Но това не обяснява проблемът с прегряването.
Д-р Камерън: Може двата симптома да са свързани по някакъв начин.
Д-р Хаус: Запомнете едно. Нещата никога не са такива каквито са. Имаме проблем с АБС-а, който не би трябвало да се задейства при дино тест и непостоянно прегяване. Искам да докарате този мотор до изтощение. Прегрейте го.
Д-р Чейс: Датчикът за температурата на маслото може да интерферира в компютъра. Може би става въпрос за проблем в мениджмънта на двигателя.
Д-р Хаус: Малко вероятно. Но направете тест и рестартирайте компютъра.

. . .

Д-р Камерън: Лог файла от компютъра не показва никакви грешки. Мозъкът на двигателя е чист.
Д-р Чейс: Двигателя вече не прегрява. Но лампата за АБС п родължава да примигва.
Д-р Камерън: Само че чистачките се задействат без причина.
Д-р Хаус: Идеално. Сега пък чистачките.
Д-р Чейс: И двигателя губи антифриз.
Д-р Камерън: Това е абсурдно. Трябва да пристъпим към основен ремонт.
Д-р Хаус: Няма да отворя един двигател само защото отвреме навреме му се приисква да прегрява и чистачките му се задействат току така. АБС-а е вторично заболяване.
Д-р Чейс: Би трябвало да има връзка.
Д-р Хаус: Загуба на антифриз и електрически проблем. Плюс прегряването, което вече го няма.
Д-р Камерън: Може би прегряването да е било бутафорно. Може просто да е лъжлива информация. Шофьорът вижда, че на арматурното табло температурата се е покачила. Това не означава, че това е така.
Д-р Хаус: Това би обяснило внезапното прегряване. Ако изобщо е имало такова.
Д-р Чейс: А и няма загуба на мощността.
Д-р Хаус: Какъв е ефекта ако течност попадне между няколко протрити кабела?
Д-р Камерън: Късо съединение. Тогава би имало изгорял предпазител.
Д-р Чейс: Не и ако късото съединение се разпределя между няколко отделни вериги.
Д-р Хаус: Това обяснява и примигването на АБС-а. На двигателя му няма нищо. Натоварете го до краен предел.
Д-р Камерън: Това може да го убие....
Д-р Хаус: ...Или да ни покаже, че нямаме никакво прегряване. И всичко е лъжлива информация. Натоварете мотора.

. . .

Д-р Чейс: Хаус, беше прав. Механиката е желязна. Двигателят си работи като по ноти. Охладителната система си работи нормално.
Д-р Камерън: Въпреки това двигателят губи по малко антифриз. И уредът на арматурното табло показва, че моторът прегрява.
Д-р Чейс: И лампата за АБС-а примигва.
Д-р Хаус: Този антифриз трябва да отива някъде. Проверихте ли маслото в картера?
Д-р Чейс: Нормално е. Няма покачване на нивото.
Д-р Камерън: Определено не е гарнитура на главата.
Д-р Хаус: Не съм те наел на работа за да ми казваш неща, които вече знам.
Д-р Чейс: И сега какво?
Д-р Хаус: Загубата на антифриз всъщност е разковничето. Шофьорът не е забязал това по-рано, защото е сменил антифриза си скоро и загубата на охладителна течност той е приел като изчистване на въздушните каверни в охладителната система. Всеки двигател след смяна на антифриз се нуждае от няколко последващи вливания вследствие на елиминирането на въздушните камери в мотора. Ако пациентът губи антифриз в голямо количество, то следва моторът да прегрее. Но прегряването не е постоянно, а загубата на антифриз минимална. След като загубата на антифриз се съчетава с електрически проблеми явно става дума за късо съединение. Намерете го.
Д-р Чейс: И как да стане това?
Д-р Камерън: Определено е около мотора.
Д-р Хаус: Изключете всички предпазители и консуматори. Включете 220 волта в инсталацията на автомобила. Това трябва да свърши работа.
Д-р Камерън: Това може да подпали цялата инсталация.
Д-р Хаус: Вземете си пожарогасители. И правете каквото ви казвам.
Д-р Камерън: Какво подозираш?
Д-р Хаус: Синдромът на Рено-Клио.

. . .

Д-р Камерън: Появи се пушек. Бял пушек зад всмукателните колектори.
Д-р Чейс: Хаус, ти беше прав.
Д-р Хаус: Аз винаги съм прав. Намерете източника на белия пушек и започнете лечение чрез смяна на кабелите в този район.
Д-р Камерън: А загубата на антифриз?
Д-р Хаус: Имаме нужда от трансплантация на всмукателни колектори. Ще включа пациента в списъкът на чакащите от моргите.
Д-р Чейс: Сигурен ли си, че това е причината? Че това е синдром на Рено-Клио?
Д-р Хаус:. Определено. Внезапното прегряване без загуба на мощност не е никакво прегряване. Просто нещо лъже уредите. След като имаме минимална загуба на антифриз, присвяткване на лампата за АБС-а и спонтанно включване на чистачките това говори за напрежение във веригите. Всмукателния колектор е с двойни стени между които циркулира антифриз. За предпазване от спукване конструкторите са предвидили тапа като средство срещу замръзване и напукване на колектора. След като е сменен антифриза, миещите качества на новия етилен-гликол е предизвикал прокапване от тапата в колекторите. Капещият антифриз е влизал в снопа кабели под колектора и е предизвикал примигването на лампата на АБС-а и спонтанното включване на чистачките. Както и грешни показания на термометъра. Клиничен случай на синдромът на Рено-Клио.
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен kraltchev

• Aquaportal експерт
  • Публикации: 158
« Отговор #136 : неделя, 15 март 2009 г., 21:27 ч. »
Днес както си разхождах 100-те кучета се сетих за един брадат виц.  Подтичвам след кутретата и се хиля.  Вероятно хората които са ме видели са решили че много, ама много обичам да разхождам кучета.  И така:

В бара влиза един и води дребна маймуна на каишка.  Сяда на бара.  Маймуната скача на билярдната маса грабва една топка и я глътва.

Бармана ги изгонва и двамата.

След три дни пак идва тоя с маймуната.  Тя изглежда нещо цялата отслабнала и измъчена. Тоя път с влизането човека вика на бармана:
- Тоя път гарантирам маймуната няма да яде билярдни топки.

Бармана вика:
- Ами добре.  Сложи я тука на бара да седне.  Ето една купичка с фъстъци да си яде.

Маймуната доволна грабва един фъстък, завира си го в гъза, вади го и после го изяжда. Грабва втори фъстък и т.н.

Бармана вика:
- Абе какви са тия отвратителни работи!  Махайте се веднага и двамата!

Човека му вика:
- Не бе, като изяде билярдната топка два дни се мъчи на я изсере и сега всеки път проверява.

Неактивен Благой

• Активен потребител
  • Публикации: 128
  • Нас. място: София, Lulin Sity
« Отговор #137 : сряда, 18 март 2009 г., 22:27 ч. »

70l, 2x18W

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
« Отговор #138 : четвъртък, 19 март 2009 г., 14:26 ч. »
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен slavi

• Регистриран потребител
  • Публикации: 8
« Отговор #139 : четвъртък, 19 март 2009 г., 17:16 ч. »

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 634
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
« Отговор #140 : понеделник, 23 март 2009 г., 15:53 ч. »
Как се казва човек, който говори много езици?
- Полиглот.

А как се казва човек, който говори само един език?
- Американец.
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен Gilgalath

• Активен потребител
  • Публикации: 220
  • Нас. място: Kingston, NY
« Отговор #141 : понеделник, 23 март 2009 г., 21:57 ч. »
Леле това с овцете е култово  :drinks:  :up:

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
« Отговор #142 : вторник, 24 март 2009 г., 15:18 ч. »
А това?

Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен _777_

• Активен потребител
  • Публикации: 303
  • Нас. място: Hell
« Отговор #143 : четвъртък, 26 март 2009 г., 20:53 ч. »

Неактивен AGENTO

• Активен потребител
  • Публикации: 281
  • Нас. място: Варна(на работа,в къщи и от време на време за по бира)
« Отговор #144 : четвъртък, 26 март 2009 г., 22:00 ч. »
 Вижте какво тъпо куче  :D

Неактивен AGENTO

• Активен потребител
  • Публикации: 281
  • Нас. място: Варна(на работа,в къщи и от време на време за по бира)
« Отговор #145 : четвъртък, 26 март 2009 г., 22:01 ч. »

Неактивен kraltchev

• Aquaportal експерт
« Отговор #146 : петък, 27 март 2009 г., 14:38 ч. »
Ето тук един истински случай от живота в Америка.  Случи ми се преди 4 дни.  Както обикновено в моята история има куп интересни детайли които на някой хора могат да прозвучат като измислица.  Но това ни е тук действителността.  И така;

Отивам да обслузвам аквариума на една позната.  Знам ги от години вече.  Имат 2 огромни кучета - порода леонбъргър - едното се вика Гъс (да, знам, идва от Густав предполагам), а другото Куин. Имат и две млади сиамски котки. Всички животни биват третирани като хора - обяснява им се надълго и на широко какво са направили лошо, зашто трябва да се мръднат като минаваш и т.н. Така, почвате да се ориентирате в историята.

Едно от кучетата често го водят в една болница.  Оказва се че в присъствието на кучета някой пациенти с моторни проблеми (след злополуки и т.н.) проявяват повишена активност и това се предполага че помага за раздвижването. Гъс не е терапевтично куче.  Тои е бил отгледан от т. нар. Амиш хора - тия религиозните фанатици дето се обличат като в 19 век, говорят старинен немски, не ползват електричество или доктори.  За тях животните са животни.  Въдят кучета да обменят/продават и ги третират като стока. Гъс, горкия, има леко недоразвити задни крака защото в първата година на развитието си са го държали в малка клетка без разходки, без светлина, изобщо зверство.  И разбира се въпреки теглото си (60 кила) е страхлив и плашлив от всичко.

Гъс и Куин:
http://jungfamily.net/IMG_0142.jpg

Амиш хората:
http://images.google.com/images?rls=ig&hl=en&q=Amish&gbv=2

В определен момент се заговорихме с Пеги, собственичката.  Тя вика:

- Гъс обяви че и той иска да е терапевтично куче!

Аз отговорих:
- Хм, интересно!  Днес като влизах забелязах нещо интересно. Гъс за пръв път лаеше много уверено, никога не съм го чувал да лае така.  И като влязох дойде близо до мен.  Никога не прави така освен ако не клекна и нарочно си извъртам главата за да не го гледам в очите.

Пеги:
- А! Това е интересно наистина, че лаел така уверено и че дошъл близо.  Аз обаче знам защо.  Защото след като ми каза че иска да е терапевтично куче аз му обясних, че ако наистина иска ще трябва да стане по-уверен в себе си и по-общителен.

Аз малко замълчах.  Кво да каже човек? Погледнах към кучетата да се уверя че са кучета.  Куин се беше качил на Гъс и го таковаше както секо куче прави като доминира другите. 70 кила тръскаща се козина и висящ език.  Усмихнат до уши. Аз и аз нали обичам кучета захилих се на тая трагикомична гледка.

Пеги:
- А една от котките си измести коляното.
- Как така? Не съм чувал на котка да се случи това.
- Ами и аз не знам.  Скочи от 1 метър върху трева при това.  И сега куца.  Водихме го на лекар.  Той каза че трябва да го упражняваме за да си заздрави мускулите и сухожилията.  Не можа много да направи веднага.  Само акупунктура...

Аз пак замълчах.  Това котка да ми скача на трева, да си измести коляното... добре може би.  Ама тоя лекар с неговата котешка акупунктура.  Ти, дето четеш това писание - кога последно ти правиха акупунктура?  Никога? Хм, в далечни задокеански страни, дори котките са им правили!

А масаж някога да са ви правили?  Ама не ти да им отидеш на крака.  Не. Масажиста идва у вас.  Питам си аз, така без причина.  Гъс и Куин всяка седмица във вторник идва един пич да ги масажира за по един час.  Питах го (пича, не Куин) как се е научил така на кучета масаж да прави.  Каза ми че едно време масажирал хора, ама много от клиентите му го питали дали масажира и кучета.  И така лека-полека се преквалифицирал.  Смигна ми и ми каза че е много по-лесно. Аз за малко да му кажа че през живота си никога не са ми правили масаж.  Ама си замълчах.  Погледнах разложения Куин, космато куче-грамада, полузатворени очи, разплул се на пода, правят му седмичния масаж.

Дали да ви кажа за списъка от около 30 специални суплементи които кучетата и котките получават като добавки в храната?  Всичките хапове и капсулки са от аптека която гарантира липса на изкуствени химикали в производството на лекарствата си.  Е, хайде да спра тук че почва да става нереално.  Някой може да се почусва като че живее по-лошо и от куче.

Ех...

--Николай

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 634
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
« Отговор #147 : петък, 27 март 2009 г., 14:46 ч. »
Ники, и аз давам на кучето си глюкозамин, хондроитин, МСН, калций и витамин Д. :) Защо мислиш, че е нещо чак толкова странно. Е, акупунктура още не съм пробвал, не му и говоря особено подробно, като свърши беля - предпочитам "немските" методи на кучешко възпитание.
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
« Отговор #148 : петък, 27 март 2009 г., 15:31 ч. »
Никиии, Ники!!!
Ти уби всичко човешко в мен!
Искам да съм пес у Пеги! Даже обещавам да не лая по психиатъра, когато идва да я преглежда.
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Неактивен kraltchev

• Aquaportal експерт
« Отговор #149 : петък, 27 март 2009 г., 15:53 ч. »
Боби,

Честно казано нямам проблем с нищо което описах.  Просто ми се струва забавно и странно.

И в частния случай на суплементите - като казвам "30" наистина имам предвид 30 различни видове хапове.  Разбирам да речем от 1 до 5 вида, там витамини, това за ставите ок.  Ама 30 ще се съгласиш е бая отклонение от обикновеното.

И все пак трябва да отбележа че кучетата въобще не миришат - като ти дъхнат в лицето само движение на въздуха се усеща.  Това което излиза от задната часt изобщо не мирише и т.н. Така че може би 30-те добавки не са съвсем без смисъл.

Кратуне,

Айде ше говоря с Пеги да ни земе като песове.  Аз имам опит да се цаня като животно на работа. 

Едно време в гимназията отидох до зоопарка на "Хладилника" и викам на лелката в будката за билети "Какъв билет?  Аз съм една от новите маймуни!".  Не ме зеха обаче.

При Пеги ние с тебе всеки вторник масаж ала-бала.  Само да не спомене за скопяване че не знам да не зема да почна да лая и хапя наред...

--Николай

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.