Автор Тема: Къде да намеря такава златна рибка  (Прочетено 2600 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен lemur

• Регистриран потребител
  • Публикации: 4
Къде да намеря такава златна рибка
« : неделя, 10 юли 2011 г., 13:21 ч. »
Здравейте. От София съм. Преди 3.5 години купих от зоомагазина на патриарха(до попа) златна рибка, която все още е жива. Не съм сигурна за вида й - има много дълга опашка и яйцевидно тяло. Типичната златна рибка от детските рисувани филмчета. Старичък е милия вече(мъжкари сме) и много се притеснявам, че може да си иде скоро време. Вече е доста мързелив. Едва се качва горе да си яде храната. Не обича нищо друго освен люспичките на тетра и на сера. С това съм го хранила през цялото време. Живял е първите 8 месеца в кръгъл аквариум. След това го преместих. Наскоро пак го преместих в по-голяма къща. Първата една година е бил без помпичка, без филтър, без препарати. Сам е живял до преди три месеца. Новата златна рибка я прие добре. Но го наблюдавам, че последните три дни е много неактивен. Можете ли да ми помогнете да разбера дали е fantail, или по-скоро  veiltail по описанието, което дадох? И къде мога да намеря такава златна рибка, защото обикалям от много време по магазините в София и освен т.нар. принцеси, или телескопи друго не намирам. Ще съм изключително благодарна, ако някой ме насочи към магазин. :giverose:

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 911
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: Къде да намеря такава златна рибка
« Отговор #1 : неделя, 10 юли 2011 г., 16:18 ч. »
Здравей и добре дошъл в Аквапортал!
Така по описание е малко трудно. Защо не цъкнеш една снимка да видим за какво става въпрос? Или поразгледай профилите на Златните в сайта ни и виж дали няма да я познаеш.

http://www.aquaportal.bg/Fish/index.php?Class=%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%20%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B8&group=22

Неактивен lemur

• Регистриран потребител
« Отговор #2 : неделя, 10 юли 2011 г., 17:27 ч. »
Ето това сме ние. Не ни се смейте, че сме "плешиви". Обезцвети се след първата година, инак сме добре.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 911
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #3 : неделя, 10 юли 2011 г., 21:37 ч. »

Неактивен lemur

• Регистриран потребител
« Отговор #4 : неделя, 10 юли 2011 г., 21:47 ч. »
Прилича, но при моя опашката е като воал. Много дълга. Може би почти два пъти по-дълга от тялото.

Неактивен raiko

• Raiko Slavkov
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 641
  • Нас. място: Благоевград
« Отговор #5 : неделя, 10 юли 2011 г., 23:32 ч. »
При риукина има по-добре изразено гръбче. Веднага след главата започва чупката на гърба. Тази рибка е veiltail(с воална опашка). При fantail размера на опашката е по-малък. Тази разлика (големината на опашката) между двете породи е много относителна, защото размера на опашката зависи много от условията на отглеждане. Когато рибите се отглеждат в езеро опашките им не стават много воални. Когато се отглеждат в аквариум опашките им стават по-воални:
http://www.bristol-aquarists.org.uk/goldfish/goldfish.htm

Неактивен lemur

• Регистриран потребител
« Отговор #6 : понеделник, 11 юли 2011 г., 10:03 ч. »
Горе-долу определихме типа й. А откъде мога да намеря такъв тип златна рибка? Благодаря ви.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.