Айде отзад напред.
Да Пепи, в офиса са. Не втасвам да снимам там, но като цяло ще кажа, че два от петте са се оцветили и пораснали много. други два са си още малки, но се хранят, а единия се крие и не съм оптимист за него. Чат пат яде и той де, но само хирономус и тубифекс. Друго не опитва.
Горния аквариум върви добре, въпреки, че светя с 3 лампи х 30 вата на 247 литра.
Торенето е с Акваформула стандарт - по 1 грам през ден-два.
Сменям вода по 50 литра (20%) веднъж седмично, но по-често на 8-9 дни.

Напоследък по настояване на жена ми има и страпно много риби. Опитах се да я огранича, но ... Жени!
Има 17 червени неона, 11 родостомуса, 7 барбуса конхониус, 15 рамирези, около 10-12 анциструса, 2 трихогастера, 2 расбори, малко маргинатуси... Абе чорба! И екшън! Ама е ОК.
Гадните барбуси и родостомуси започнаха да ръфат връхчетата на бликсата! Аз отговорих с подхранващи таблетки в корените й. Да видим дали бликсата ще расте по-бързо, отколкото гадовете да й видят сметката.
Филтрацията отскоро смених: от Ферпласт Блуекстрийм 1500 минах на 1100. Големия филтър отиде при дискусите в офиса. Като че ли много добре се държат тези филтри засега. Доволен съм!