Автор Тема: Солен профил на Kratun  (Прочетено 43798 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 776
Отг: Солен профил на Kratun
« Отговор #135 : събота, 04 декември 2010 г., 20:32 ч. »
И с двете ръце за атериновия :up:.

Неактивен sindrombg

• Активен потребител
  • Публикации: 51
  • Нас. място: Sofia
« Отговор #136 : събота, 04 декември 2010 г., 20:52 ч. »
Този соленоводня аквариум зашто не е избиран аквариум на месеца ? Толкова пари и труд :) А за аквариума ништо не може да кажем само мълчим и се наслаждаваме как човека сам е пресъздал част от океана при себе си!  Избрали 5 скалари със едно дарво  8) 2 човека от улицата да хванем дето не разбират грам от риби ште кажат кой е по добър :) То си личи хората как гледат аквариума във зоогическата - Мое мнение :)

Неактивен Казуса

• Активен потребител
  • Публикации: 58
« Отговор #137 : събота, 04 декември 2010 г., 21:10 ч. »
Избрали 5 скалари със едно дарво  8) 2 човека от улицата да хванем дето не разбират грам от риби ште кажат кой е по добър :)

Съвсем не е толкова просто да "подредиш едно дърво и пет скаларии", така че не омаловажавай красивата гледка, създадена от някой друг.
И давай по-осторожно с граматиката и пунктуацията ;)
"От разтопената лава, от онова тесто, от което са слепени звездите, от появилата се по чудо жива клетка, сме се появили ние - хората - и сме се издигали все по-високо и по-високо, стъпка по стъпка, и ето - вече пишем константи и измерваме съзвездията."
Малкият принц - Екзюпери

Неактивен Geri

• Активен потребител
  • Публикации: 800
  • Нас. място: Несебър
« Отговор #138 : събота, 04 декември 2010 г., 21:42 ч. »
И двата са много хубави! :clapping: Просто единия се е развил, а другият тепърва ще се развива.
Поздравления за хубавите сними! :giverose:

ППс: sindrombg, има си известни правила и в този форум. Много други аквариуми са достойни за "Аквариум на месеца", но уви... Ще им се радваме само в профилите! А за граматиката... не е зле да  обърнеш внимание, че има един човек тук който страшно дебне и подобни неща му идват в повече. :lol:
500l Paludarium               
350l S.A. - Rio Nanay          
330l S.A. - Blue Diamond Discus

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 2 017
  • Нас. място: София / Враца
  • Станислав Пац
« Отговор #139 : събота, 04 декември 2010 г., 21:42 ч. »
Този соленоводня аквариум зашто не е избиран аквариум на месеца ?

Отговорът е - защото е на член от екипа на сайта. Такива аквариуми не участват...

Настрана от това, не виждам почти никаква връзка между вложен труд, пари и каквото искаш друго вложено, с естетическата наслада от някой аквариум. Нима картините на художниците се оценяват по размера на платното и изразходената боя?
Аквариумтът победител на Денис е прекрасен според мен. Не казвам, че този морския тук не е. Всъщност това е най-красивият морски аквариум показан в този форум (според мен).

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
« Отговор #140 : неделя, 05 декември 2010 г., 03:13 ч. »
Изненадахте ме.
Писах почти половин час за историята на двата аквариума. Как Цецо (Malomir) ми изпрати почти 100 глосолепис инцисус преди 2 години. Как си ги разделихме за отглеждане с Живко от Плевен (Angelarii), как съжалявах, когато 3 рибки от тях се измъкнаха от аквариума и ги намерих изсъхнали на пода, защото нямах капак с осветление. Как Пламен от Варна, Коко от Пазарджик, Биг Гонзо (кой не е чувал за него?), Краси от Варна, Анатоли от Плевен и още много други, ми помогнаха с растенията. Как този аквариум не е бил и няма да бъде модел за подражание, защото никога не съм полагал нужните грижи за него ....
... и ми изчезна електричеството за повече от час.
Както и да е.

Няма лоши аквариуми. Няма лесни аквариуми и обитатели. Няма сложни системи за отглеждане на риби и растения. Акваристиката е хоби, което не трябва да се подценява.
Влагаш част от свободното си време, добавяш желанието, с което разполагаш, ръгаш всичкия си мерак четеш.
Прибавяш щипка импровизация за да си оригинален, а някои добавят фотографски умения, осветление и какво ли още не.
Благодаря, за добрите думи! :highfive:
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 911
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #141 : неделя, 05 декември 2010 г., 07:13 ч. »
Не може да се оценява аквариум според неговата натруфеност, натоварване и т.н. Ок Синдром щом всеки може да го направи защо никой не е показвал такъв аквариум, питам аз. Да имитираме нещо не е толкова трудно. Важното е да си първи. Няма да забравя когато за първи път видях този аквариум. Честно казано ахнах. Толкова естетически издържан аквариум и толкова просто нареден, но именно там си му е чара. Никой не е казал, че трябва да е натрупан с растения, риби и др.
Моля това да се разбира като мое мнение. Не искам да натрапвам на никого нищо. Всеки си има вкус нали? :drinks:

Неактивен dafil

• Активен потребител
  • Публикации: 1 645
  • Нас. място: Пловдив
  • Трендафил Гълъбов
« Отговор #142 : неделя, 05 декември 2010 г., 10:36 ч. »
Моите уважения,Дидо-много натюр изглежда.Страхотен е!

Неактивен Казуса

• Активен потребител
  • Публикации: 58
« Отговор #143 : неделя, 05 декември 2010 г., 10:40 ч. »
Много добре казано, Маломир.
Затова сборът от субективните мнения на мнозинството дава обективната оценка. :drinks:
"От разтопената лава, от онова тесто, от което са слепени звездите, от появилата се по чудо жива клетка, сме се появили ние - хората - и сме се издигали все по-високо и по-високо, стъпка по стъпка, и ето - вече пишем константи и измерваме съзвездията."
Малкият принц - Екзюпери

Неактивен sindrombg

• Активен потребител
  • Публикации: 51
  • Нас. място: Sofia
« Отговор #144 : неделя, 05 декември 2010 г., 11:33 ч. »
 :bow: Не знаех че тези потребители не могат да участват във аквариум на месеца.Не е лошо да си направите и вие едно такова класиране :)

Неактивен iliyag

• Активен потребител
  • Публикации: 170
  • Нас. място: София
« Отговор #145 : петък, 10 декември 2010 г., 10:44 ч. »
Не може да се оценява аквариум според неговата натруфеност, натоварване и т.н. Ок Синдром щом всеки може да го направи защо никой не е показвал такъв аквариум, питам аз. Да имитираме нещо не е толкова трудно. Важното е да си първи. Няма да забравя когато за първи път видях този аквариум. Честно казано ахнах. Толкова естетически издържан аквариум и толкова просто нареден, но именно там си му е чара. Никой не е казал, че трябва да е натрупан с растения, риби и др.
Моля това да се разбира като мое мнение. Не искам да натрапвам на никого нищо. Всеки си има вкус нали? :drinks:

Може би трябва да му се отдели място в "RainbowFish -България"?
I.G. (380l Rainbows)

Неактивен malomir

• Aquaportal меринджей
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #146 : петък, 10 декември 2010 г., 11:57 ч. »

Неактивен iliyag

• Активен потребител
  • Публикации: 170
  • Нас. място: София
« Отговор #147 : петък, 10 декември 2010 г., 12:07 ч. »
I.G. (380l Rainbows)

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
« Отговор #148 : петък, 10 декември 2010 г., 12:59 ч. »
Приятно ме изненадахте, момчета. Благодаря! :drinks:
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Неактивен malomir

• Aquaportal меринджей
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #149 : петък, 10 декември 2010 г., 13:54 ч. »
Прави още актуални снимки ти.

Aqua World 55 Astario