Sera Aqua World Prodac Best Aquarium SanoPets 55
Магазин Акватика Astario

Автор Тема: Профил на alexmit  (Прочетено 6276 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен alexmit

• Активен потребител
  • Публикации: 231
  • Нас. място: София
Отг: Профил на alexmit
« Отговор #60 : сряда, 06 юли 2011 г., 11:03 ч. »
Ейййй, значи...
Пак видях, че си писал в профила си и пак се зарадвах, че си пуснал снимки. Айде деее!

:D :D Вили, айде заради тебе ще пусна една бърза снимка - ще ме извините за неизчистените стъкла и недоброто състояние в аквариума  :)

и една на която се виждат всички драскотинки и мръсотии по стъклото , но ми се видя ефектна  ;)

Неактивен aquaworld

• Активен потребител
  • Публикации: 1 356
  • Нас. място: гр.София
    • Аква свят
« Отговор #61 : сряда, 06 юли 2011 г., 11:09 ч. »
ще ме извините за неизчистените стъкла и недоброто състояние в аквариума  :)

Не си извинен! Веднага се гмуркай да чистиш и да снимаш пак!!! :lol:
Така мръсничък аквариума изглежда много естествено. :)
А барбусите нямаше ли да ходят на Вили в аквариума?

Неактивен alexmit

• Активен потребител
« Отговор #62 : сряда, 06 юли 2011 г., 11:20 ч. »
 :D Петя, не можах да ги хвана тия зверове  :D ... много бързи бре. Трябва да ги издебна докато спят сигурно.. докато ги гонех, аквариума стана .. а и бързах за Вили, нямаше много време. Виждате какви гадни бради никнат вътре, откъде се взеха ...  ??? И нимфеата са и тъмни листата, не знам-светлина ли не и стига (въпреки че повече от това няма накъде  ;) - нали Вили ) . А и нещо не ми харесва подредбата - ще има пренареждане усещам  :crazy: , чудя се какви китки да бодна най отдясно , високи-пред филтъра .. Но не знам вече колко ефективан ще е филтъра с толкова китки ред него, как мислите? Вече ще сменям повечко вода, и да видим резултатите след месец примерно ...  :beer:

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 198
  • Нас. място: Елин Пелин
« Отговор #63 : сряда, 06 юли 2011 г., 14:20 ч. »
:D Петя, не можах да ги хвана тия зверове  :D ... много бързи бре. Трябва да ги издебна докато спят сигурно..

Издебни Петя да ти ги улови тя, все пак това й е работата.  :lol:
А осветление винаги може и повече, но не й е това проблемът на нимфеята. И при мен не тръгва, а я скубнах и я оставих под лампите.
Прожекторче ли си сложил да свети за втората снимка?
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен alexmit

• Активен потребител
« Отговор #64 : сряда, 06 юли 2011 г., 19:22 ч. »
Не Вили, лампите си светеха а свети светкавицата - на безжичен режим е (с радиосинхронизатор - много удобен и сравнително евтин начин да си сложиш светкавицата където си искаш в радиус 20 м.) синхронизирана с апарата и съм я насочил да свети надолу  :) драматична снимка , като от дълбините  ...  :D . Дано ми тръгне нимфеата, че ми харесва, но я кажете кои може да я гризка така лошо - имам родостомуси, барбуси, рамирези, неонки, стъклен сом, 2 скаридки бамбукови, звездно сомче , 1 стифодон и 2 отоцинклуси  :hmm:   И как да я обръсна тая брада по анубиасите, че много ме дразни ...

Неактивен alexmit

• Активен потребител
« Отговор #65 : сряда, 06 юли 2011 г., 19:30 ч. »
Издебни Петя да ти ги улови тя, все пак това й е работата.  :lol:
А осветление винаги може и повече, но не й е това проблемът на нимфеята. И при мен не тръгва, а я скубнах и я оставих под лампите.
Прожекторче ли си сложил да свети за втората снимка?

Аз ще ви викна и двете на бира  :drinks:  а ако иска Петя нека си ги лови (наслука  :D ) . Осветление си има достатъчно, направо си грее - пуснал съм ВСИЧКИ налични ламБи - и трите пури, и диодното осветление (то свети 30 мин.след пурите и се гаси 30 мин. също след пурите ...) от 8.00 - до 22.00 ч.

Неактивен djer

• Активен потребител
  • Публикации: 313
  • Нас. място: Варна
« Отговор #66 : сряда, 06 юли 2011 г., 21:38 ч. »
Мой приятел наскоро ми донесе 2-3 корена анубиас перфектни и каза че имал в началото проблеми с брадата(такива му дадох за старт, всичките ми бяха с бради).  На въпроса как ги е оправил се засмя и каза с белина, киснал ги в разтвор на белина и се изчистили и после не му се е появявала, прочел в нета информацията за този метод :dontknow:.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 510
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #67 : сряда, 06 юли 2011 г., 21:51 ч. »
Прави се разтвор от 1 част белина и 19 части вода. Прави се баня и като гледате да не мокрите корените. Брадата побелява и умира, Все пак има огромен риск за растението, ако остане повече време в разтвора. Аз лично не го препоръчвам. По -добре е да се атакува причината за появяването на брадата, отколкото самото растение. Иначе всичко е временно.

Неактивен aquaworld

• Активен потребител
  • Публикации: 1 356
  • Нас. място: гр.София
    • Аква свят
« Отговор #68 : сряда, 06 юли 2011 г., 22:03 ч. »
Знам само един сигурен начин за борба с брадата - всекидневни смени на вода, но не на 10%, а поне 20/30% от обема.
По този начин няма да останат хранителни вещества за брадата и постепенно ще изчезне.
А за появата и... май си си виновен сам с минималното количество на смените, но явно не си и знаел.  ;)
Старите листа на ехинодорусите е нормално да губят форма и периодически се отстраняват.
Сигурно има някаква липса на микро или макроелементи, за да не върви нимфеата, но първо трябва да се пребориш с брадата мисля...

Неактивен alexmit

• Активен потребител
« Отговор #69 : сряда, 06 юли 2011 г., 22:58 ч. »
Благодаря ви за съдействието  :) . Определено ще се спра на варианта с честата смяна на водата. Не знам защо съм се заблудил да сменям само по 10%  ??? Варианта с белината е доста интересен, но ми е малко притеснителен ... но бих го тествал на някое коренче ако се наложи от чисто любопиство  :) 

Неактивен dafil

• Активен потребител
  • Публикации: 1 433
  • Нас. място: Пловдив
  • Трендафил Гълъбов
« Отговор #70 : четвъртък, 07 юли 2011 г., 00:22 ч. »
Аз ще ви викна и двете на бира  :drinks:  а ако иска Петя нека си ги лови (наслука  :D ) . Осветление си има достатъчно, направо си грее - пуснал съм ВСИЧКИ налични ламБи - и трите пури, и диодното осветление (то свети 30 мин.след пурите и се гаси 30 мин. също след пурите ...) от 8.00 - до 22.00 ч.

Aлекс,още ли светиш по цял ден ???
И после се чудиш що имаш по анубиаса брада.
Вземи си кислородна вода и спринцовка от аптеката.Дръпни 5-10мл H2O2 със спринцовката,спри филтъра за 10-15мин и изпръскай анубиасите с кислородната вода.

Неактивен alexmit

• Активен потребител
« Отговор #71 : четвъртък, 07 юли 2011 г., 00:34 ч. »
още утре ще го тествам  :bow: . А с каква продължителност, и как точно да осветявам  ??? Кога да ги гася тия лампи ?

Неактивен dafil

• Активен потребител
  • Публикации: 1 433
  • Нас. място: Пловдив
  • Трендафил Гълъбов
« Отговор #72 : четвъртък, 07 юли 2011 г., 01:11 ч. »
още утре ще го тествам  :bow: . А с каква продължителност, и как точно да осветявам  ??? Кога да ги гася тия лампи ?

Направи ги да светят 8 часа за сега.А от кога до кога си е твоя работа.
Моите светят от 17.00 до 01.00ч,за да мога да си ги гледам осветени докато съм вкъщи.

Неактивен alexmit

• Активен потребител
« Отговор #73 : четвъртък, 07 юли 2011 г., 15:35 ч. »
Ами мисля сутринта да се включат към 8.00 да нахраня рибочетата, и да свети примерно до 12.00 , после почивка и пак да се включат от 18.00 до към 23.00 ч. (тогава се лъже малката да си ляга  :D с рибките ). Ще пробвам пък ще видим  :) - благодаря ти за съвета.

Неактивен alexmit

• Активен потребител
« Отговор #74 : понеделник, 18 юли 2011 г., 13:51 ч. »
Благодаря на dafil (и останалите) за съветите - вече светя по малко и сменям повечко вода и нещата тръгнаха към добре  :drinks: , благодаря и за съвета за почистването на стъклата със кредитна карта (празна  :grin:) - не е истина колко ефективно е, много по добро от магнитните, и много по бързо ... как не се бях сетил по-рано  :dontknow: Kratun, пробвах със охлаждането на аквариума с бутилката но за съжаление нямаше много ефект, сваляше по малко от градус (поне това видях на скалата-с тези термометър лента съм дето се лепи на стъклото -не знам колко са точни... ) - а сега вече проблема с температурата става още по зле 30-32 С   :o :hmm: Нямам място за вентилатор , чудя се друг метод да пробвам  :hmm:

Rainbowfish България Интернет магазин за модерната жена OFFRoad България

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.