Автор Тема: Профил на sensodine  (Прочетено 59657 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Борис

• Потребител
  • Публикации: 1 153
  • Нас. място: Враца, България
  • www.rainbowfishbg.com
    • Rainbowfish - Bulgaria
Отг: Профил на sensodine
« Отговор #435 : понеделник, 03 март 2014 г., 18:05 ч. »
Nikkor AF-S 18-55mm f/3.5-5.6G е баш китов, Иване. И аз ползвам същия но с едно ED след G-то. Разликата между тях е много малка. ED прави по-контрастни снимки от другия които ползваш ти.  :)

Неактивен sensodine

• Активен потребител
  • Публикации: 620
  • Нас. място: Варна
  • My aquarium de Discus
« Отговор #436 : понеделник, 03 март 2014 г., 18:11 ч. »
Нали ти казах не съм много запознат с детайлите още,тъй като откакто съм взел апарата почти година нямам достатъчно време да седна и да разуча всичко по него а и по-принцип за фотографията,единствено гледах за различните настройки обяснения в сайта на Никон,и така по малко налучквам работите,все пак благодаря за пояснението,това какво ще рече че е по-добър или как,ще се радвам на едно подробно разяснение хем и нещо да науча,разбира се предварително се извинявам за невежеството си относно тази част от апарата :)

Неактивен Борис

• Потребител
  • Публикации: 1 153
  • Нас. място: Враца, България
  • www.rainbowfishbg.com
    • Rainbowfish - Bulgaria
« Отговор #437 : понеделник, 03 март 2014 г., 18:23 ч. »
Nikkor AF-S 18-55mm f/3.5-5.6G и Nikkor AF-S 18-55mm f/3.5-5.6G ED са два идентични китови обектива.

G - Обективи от тип D на Nikon без пръстен за управление на блендата.

ED/ELD - \"Свръх ниска дисперсия\". Обозначава стъкла с особено нисък индекс на пречупване. Използват се най-често в АРО-телеобективи и възпрепятстват възникването на цветни ивици, които обикновено се получават поради различното пречупване на дългите червени и на късите сини вълни.

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 433
    • Моите аквариуми
« Отговор #438 : вторник, 04 март 2014 г., 18:11 ч. »
Тоя обектив го слагали на тялото да запушва дупката :) :) Така прочетох във фотоградски фоум :) Според мен бива,но откакто купих преди може би 2 години 35мм твърд светлосилен обектив,китовия стои в шкафа :)

Неактивен sensodine

• Активен потребител
  • My aquarium de Discus
« Отговор #439 : вторник, 04 март 2014 г., 20:46 ч. »
Тоя обектив го слагали на тялото да запушва дупката :) :) Така прочетох във фотоградски фоум :) Според мен бива,но откакто купих преди може би 2 години 35мм твърд светлосилен обектив,китовия стои в шкафа :)

И какво излезе сега,че ние с Боби имаме кофти обективи така ли? :)

Неактивен asito

• Активен потребител
    • Моите аквариуми
« Отговор #440 : вторник, 04 март 2014 г., 20:57 ч. »
Ами не е нещо особено китовия обектив.Кофти е силно казано.

Неактивен sensodine

• Активен потребител
  • My aquarium de Discus
« Отговор #441 : вторник, 04 март 2014 г., 21:08 ч. »
Да бе,аз това в кръга на шегата го казах,но на този етап и възможностите които имам мисля че като начало е добре,разбира се напред във времето нещата ще си дойдат на мястото ще си взема нещо по-добро и като тяло и като обектив,но трябва на първо място да напредна с познанията си в фотографията и тогава да мисля за нещо по-добро,до тогава много опити за добри снимки и така. :)

Неактивен asito

• Активен потребител
    • Моите аквариуми
« Отговор #442 : вторник, 04 март 2014 г., 22:17 ч. »
Като за начало е доста добре :) И по мое мнение не ти трябва ново тяло.Снимката зависи най-вече от обектива и фотографа :)

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 2 017
  • Нас. място: София / Враца
  • Станислав Пац
« Отговор #443 : вторник, 04 март 2014 г., 22:42 ч. »
Oт обектива, фотографа... И последвалата обработка (тук от значение е и монитора, на който се работи, иначе обработваш насляпо). Ако знаеш какво правиш при обработката можеш да компенсираш много от несъвършенствата на техниката.
Иначе и аз смятам, че обектив е по-смислената инвестиция в случая. За снимане на риби аз бих си взел Sigma 105mm f/2.8 Macro или Tamron 90mm f/2.8 Macro (трябват ти версии с мотор, понеже нямаш в тялото). В базара на Фото Форум в момента има два Тамрона като посочения, съответно за 630 и 650лв, аз лично се чудя да не взема ли един. Кофти е, че не са последния вариант на този обектив, който е с доста подобрения, но е още по-скъп.

Неактивен sensodine

• Активен потребител
  • My aquarium de Discus
« Отговор #444 : сряда, 05 март 2014 г., 13:48 ч. »
Да прав си Pac,фотографа и обработката правят около 70-80% от една снимка успешна,дори и най-големите професионалисти в областта правят сериозни обработки с фотошопа на снимките си за да ги направят перфектни,разгледах двата обектива които си писал и са доста добри за парите които им искат.

Неактивен sensodine

• Активен потребител
  • My aquarium de Discus
« Отговор #445 : четвъртък, 27 март 2014 г., 14:31 ч. »
3 месеца по-късно нещата в нано аквариума ми са така.

Неактивен sensodine

• Активен потребител
  • My aquarium de Discus
« Отговор #446 : понеделник, 28 април 2014 г., 14:35 ч. »
Малко снимки на двата аквариума,малкия днес претърпя доста кастрене тъй като растенията се бяха уплели и заприлича на хаос,големия аквариум е рестартиран напълно от около седмица и изглежда така,идеята е да акцентирам на дискусите,а растенията да са само като притурка към общата визия,направих наклон на грунда към канистъра и вътрешния филтър за да избегна проблема при предишната подредба,а именно натрупване на органика по цялата повърхност,надявам се нещата да се получат,тези дни ще върна дискусите от лечението на което ги подложих и се надявам да не се получават същите проблеми вече.

Неактивен nikan

• Активен потребител
  • Публикации: 214
  • Нас. място: Kаварна
« Отговор #447 : понеделник, 28 април 2014 г., 16:29 ч. »
Страхотни аквариуми :up:,Какъв е мъха на първата снимка :)

Неактивен sensodine

• Активен потребител
  • My aquarium de Discus
« Отговор #448 : понеделник, 28 април 2014 г., 18:03 ч. »
Страхотни аквариуми :up: ,Какъв е мъха на първата снимка :)

Благодаря много за хубавите думи,мъха е Фисиденс и много му се радвам защото ми беше една от мечтите да имам от него и да го подкарам по този начин.Много ме радва,въпреки че Монте карлото взе да му се качва отгоре но го контролирам за да не го задуши.

Неактивен baitoti

• Регистриран потребител
  • Публикации: 5
  • Нас. място: Казанлък
« Отговор #449 : вторник, 29 април 2014 г., 09:41 ч. »
 :clapping:Браво колега много добър аквариум! Ако чистиш нещо от растенията преден план пиши ми.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.