Автор Тема: Профилът на kostur  (Прочетено 39067 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен kostur

• Активен потребител
  • Публикации: 280
  • Нас. място: Казанлък
Отг: Профилът на kostur
« Отговор #135 : вторник, 13 март 2012 г., 17:52 ч. »
Реших да пусна няколко снимки на езерото . Не е нищо особено, но ей така , да си го има в профила ми.   :)
Няма никаква филтрация. Има само един пауърхед скрит под камъните, който качва вода  с маркуче нагоре между камъняка. Побил съм най - горния камък, вкарах маркучето вътре и водата се стича по камъните, като водопадче. В момента на снимката пауърхеда се е позадръстил малко и му е паднал доста дебита, но горе долу си го представяте.   :grin:
Езерото е поне на 6,7 години вече.

Имаме и мноооого киви.  :grin: 

А от няколко години си отглеждаме успешно и гъби шийтаке. Това са само част от дърветата. Общо са около 30 такива поне.

200 l

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 2 017
  • Нас. място: София / Враца
  • Станислав Пац
« Отговор #136 : вторник, 13 март 2012 г., 18:43 ч. »
Интересно! Хубаво е езерцето, ама кивитата и гъбите ме впечатлиха повече! :)

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
« Отговор #137 : вторник, 13 март 2012 г., 19:13 ч. »
Чак ти завидях  :-[. Всичко е много красиво! :drinks:

Неактивен kostur

• Активен потребител
« Отговор #138 : вторник, 13 март 2012 г., 19:34 ч. »
Благодаря ви.  :)  Езерото наистина не е нищо особено. Аз и затова не съм му пускал снимки досега. Но пък си ме радва и наистина се гледа само. Първата година само, бях извадил лилиите за през зимата, че ме достраша, но на другата увеличих дълбочината още малко и си зимуват без проблеми. Имам и няколко шаранчета , които също изкараха вече няколко зими. Тази пролет обаче, мисля да пусна някоя коя или златни. Само да се постопли още малко. :)
За радост климатът при нас е малко по-мек и кивито си расте доволно. Имам едно село до Перник ( Студена ), пробвах го и там, но е по студено, зимата измръзва и не става.
А за гъбите - просто трябва мицел. Дупчих дървета от дъб, които ни докараха за дърва с бормашината, слагам вътре мицела и запушвам дупката с восък. След това ги слагам на сянка, искат си и поливане и след 2 години, ако всичко е наред гъбите почват да изникват. Най много дават пролетта и есента,  че е по влажно и хладничко. Лятото им е прекалено горещо и има по рядко.

200 l

Неактивен bandita

• Активен потребител
  • Публикации: 733
  • Нас. място: Стара Загора
  • бандита забавя,но не забравя
« Отговор #139 : вторник, 13 март 2012 г., 21:22 ч. »
колега много е красиво езерото,като се стопли пусни някоя златна рибка и шаранчета кой,абе да питам тази лилия дали ще върви в аквариум?чудно ми е :) кивито съм чувал че е по сладко от това което се продава,верно ли е?
1500 литров-MONSTER FISH

Неактивен Mitko

• Заслужил потребител
  • Публикации: 1 034
  • Нас. място: Бургас
  • Митака!
« Отговор #140 : вторник, 13 март 2012 г., 21:26 ч. »
Браво, много е красиво езерцето! Кивита съм виждал много, даже имам, но мисля да пробвам гъбите.

Неактивен kostur

• Активен потребител
« Отговор #141 : вторник, 13 март 2012 г., 21:43 ч. »
За лилията, малко трудно ще стане.  Само като знам грудките им какви огромни стават. Моите ги бях сложил в големи 20 л. срязани туби и на другата година вече ги бяха сцепили. Но не знам , може и да има някакви по - малки модели.  :D
За кивито обаче, със сигурност е мноооого по - сладко.  :) Много пъти съм го сравнявал. Страшно вкусно е. В началото си мислех , че ще имам плод, но няма да е хубаво узрял, но много съм грешал. И не го казвам само , защото расте в двора ни.
Мисля, че и в района на Стара Загора би станало, особено по на юг към Хасково със сигурност. Аз пръчките ги купувах от пролетния панаир в Пловдив, но и в София на изложението в НДК също видях тази година.  Ако имаш къде , може да си вземеш и да пробваш. Първите две години няма да има плод, но след това при подходящи условия цъфти яко и ражда.

200 l

Неактивен NJB

• Активен потребител
  • Публикации: 923
  • Николай Жеков.
« Отговор #142 : вторник, 13 март 2012 г., 21:48 ч. »
Браво, Е това е в твой стил, да твориш красоти. :drinks:
Имаш ли вода около теб, влизаш в историята, нямаш ли, чакаш отвън :)

Неактивен kostur

• Активен потребител
« Отговор #143 : вторник, 13 март 2012 г., 21:53 ч. »
Пробвай ги гъбите. За съжаление нямам култура да ти дам, за да си заразиш дървета. Всъщност имах доста, но я раздадох на познати , които само я похабиха. Уж искаха да гледат и те, викат дай дай и после им писва , зарязват я някъде и тя изсъхва. А самата култура иначе е доста издръжлива, държах си в едно пластмасово шише в хладилника поне две години.  На мен ми я донесе преди години един познат, който имаше някакви връзки с Японското посолство и от там. Но вече със сигурност продават на доста места в България, трябва да се разтърсиш малко из нета. Бяха ми дали един линк на сайт, който продава всякакви и халюциногенни гъби даже  :jester: , но сега не се сещам какъв беше. А самите гъби са много вкусни, полезни и лечебни за всякакви истории....

200 l

Неактивен Mitko

• Заслужил потребител
  • Публикации: 1 034
  • Митака!
« Отговор #144 : вторник, 13 март 2012 г., 22:19 ч. »
Ще потърся, все някъде ще се продават. Ама предпочитам да са готови пораснали в дърво, защото не съм от най-търпеливите, особено пък 2 години...

Неактивен Geri

• Активен потребител
  • Публикации: 800
  • Нас. място: Несебър
« Отговор #145 : вторник, 13 март 2012 г., 22:19 ч. »
На мен всичко ми хареса :) . Едно време си гледах лилии на терасата и цъфтяха отгоре на всичко. Едни големи, дълбоки кошове (мин. 40см) и бяха нацъфтяли яко, но като почнаха по едно време едни буби да ми се мотат... хаха. много бързо ги разкарах. Тогава имах още 120 саксии с цветя и не ми се рискуваше. За кивито и гъбите нищо не мога да кажа,не съм гледала, но тези снимки ме впечатлиха. Браво на теб, супер си. :up:
500l Paludarium               
350l S.A. - Rio Nanay          
330l S.A. - Blue Diamond Discus

Неактивен kostur

• Активен потребител
« Отговор #146 : вторник, 13 март 2012 г., 22:53 ч. »
Благодаря , Geri.
E Mitak , ама така не е интересно.  :D

200 l

Неактивен kostur

• Активен потребител
« Отговор #147 : сряда, 04 април 2012 г., 11:59 ч. »
Нова визия , че старата ми писна.  :)  Ще търпи още промени аквариума, но за начало е това. Мисля да добавя още малко микрозорум на някои места. Може и няколко клечки да сложа тук таме. Надявам се и болбитиса да се закрепи горе долу. 
Клипа е зле , но е колкото да се добие представа . Надявам се по нататък да успея да направя някоя читава снимка.
Veko's low tech aqua

200 l

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 2 017
  • Нас. място: София / Враца
  • Станислав Пац
« Отговор #148 : сряда, 04 април 2012 г., 12:40 ч. »
Хубаво е станало! Не мога да кажа дали по-добре от преди, но и двата варианта ме кефят. :)

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
« Отговор #149 : сряда, 04 април 2012 г., 12:46 ч. »
Чуден е! :)
Със сигурност е по-добре от преди, просто е тъмно и не се вижда цялата красота. А и този има развитие. :drinks:

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.