От доста време се каня да си спретна и аз профил, но напоследък все нещо друго захващам. Сега ми остана малко свободно време и реших да понапиша и аз няколко думи за себе си и да ви се представя.
Казвам се Цветан Игнатов. От град Варна. По професия съм музикант. Свирил съм в цяла Европа в продължение на 12 години и общо над 25 години на сцени, от почти всякакъв мащаб. Вече съм семеен с две деца и предпочитам да се занимавам със семейството и хобито си.

Жена ми веднъж донесе една кръгла колба с хелер, златна и бета и така започна всичко. Хелера умря, мен ме доядя и реших да поровя в интернет да видя защо аджеба. Веднъж попаднал на снимките на аквариуми в нета ми стана ясно, че имам ново хоби. След няколко дена имах вече приличен 50 литров истински аквариум, последван почти веднага от 170 литров полски Aquaszut. Разбира се успях да премина през повечето популярни риби, преди да видя на снимки първите Атерини и следващите няколко години не съм се занимавал с почти никакви други видове.
Разбира се, че се увличах и по водните растения. Аквариумите ми винаги са били кичести джунгли. Следващите 4 снимки са на Ицо (Аквазавъра), който тогава тъкмо започваше да набира сила във аквариумната фотография и да учудва целия свят със свойте невероятни снимки.

Още тогава обичах да експериментирам с всичко що видех на пазара. Това ми беше лудницата под аквариума по него време:

Пак по него време започнах да търся по-голям аквариум. Спрях се на китайски Сън сън, 500 литров който поръчах и чаках около 5-6 месеца. Накрая пристигна и бях най-щастливия човек на земята. Големия ми син също:

После разбира се изпаднах в другата крайност. Купих си 7 литрово нано ОТТО - истински бонбон:

По това време горе-долу ми се зароди да направя специализиран сайт за атерини. Започнах го като смятах, че ще приключа бързо. Уви отне много повече време отколкото очаквах. За щастие с подкрепата на много хора, без които той просто нямаше да съществува, вече е налице и можете да видите на адрес:
http://rainbowfishbg.comКогато сложих 500 литровия аквариум в жилището ни, обещах на жена ми, че повече аквариуми няма да слагам в къщи. Да но това не означаваше, че няма да слагам извън дома ни. Полека-лека пригодих едно малко помещение на партерния ни етаж в стая за аквариуми. Все още имам много работа по него, но вече имам нещо реално:

В момента имам около 35 действащи аквариума. Най-малкия е 7 литра а най-големия е 700. Както казах има още много работа но аз и не бързам. Предстои ми пускането на още един стилаж с по-големи аквариуми за подрастващите атеринки. Напоследък се усещам как отново ме влекат живородките. Сега освен рейнболките, отглеждам 6 чисти линии гупи, 3 вида хелери, 2 вида плати-сини и longfin.
Съседното помещение също е мое и свободно и е 4 пъти по-голямо. Не искам и да си помислям обаче...защото работата ще вземе маниакални размери.
Още видео на мои аквариуми можете да видите на моя You Tube канал на адрес:
http://www.youtube.com/tsetsoignatov 
Наздраве, а ако харесвате класически Rock'and'Roll, ви поздравявам с едно мое изпълнение. Поздрави!