Sera Aqua World Prodac Best Aquarium SanoPets 55
Магазин Акватика Astario

Автор Тема: Хрилни капаци при златните рибки  (Прочетено 288 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Vovkata Vd

• Активен потребител
  • Публикации: 24
  • Нас. място: Vidin
Хрилни капаци при златните рибки
« : вторник, 07 февруари 2012 г., 11:05 ч. »
Колеги,искам да попитам нормално ли е  това,единия хрилен капак на златната ми риба е извит навън ,по периферията си.Другия си е нормално затворен.Този за коийто питам назад,където е извит като елипса,по периферията се е обърнал леко навън.Извинявам се,в момента нямам снимка,по- късно ще кача.Благодаря предварително!

Неактивен Никич

• Активен потребител
  • Публикации: 45
  • Нас. място: Пловдив
Отг: Хрилни капаци при златните рибки
« Отговор #1 : вторник, 07 февруари 2012 г., 11:14 ч. »
 Навремето имах рибка със същото хрилно капаче, даже и се виждаха хрилете. Бяха ми я падарили, рибката си живя дълго време така и нямаше някакви проблеми.
 Това, което съм чел е, че тези неща се получавали, когато поколението е между близки родственици. Доколкото разбрах, генетични деформации.
 Ако някой знае още нещо, нека го сподели, ще бъде интересно да научим и други неща.

Неактивен Vovkata Vd

• Активен потребител
« Отговор #2 : вторник, 07 февруари 2012 г., 18:30 ч. »
Благодаря,Никич!Сега ще кача някоя снимка,но не са много ясни,и с добро качество,за което се извинявам!От дясно хрилния капак изглежда добре,а от лявата страна е проблемния,според мен.Там където е дъгата на капака е извит навън,и всякъш е вдлъбнат по средата навътре.Мисля че не е някакъв голям проблем,но все пак ще се радвам,да споделите вашето мнение.Благодаря!

Неактивен Vovkata Vd

• Активен потребител
« Отговор #3 : вторник, 07 февруари 2012 г., 18:31 ч. »
 :noti:ето още една

Неактивен Vovkata Vd

• Активен потребител
« Отговор #4 : вторник, 07 февруари 2012 г., 18:33 ч. »
а от дясната страна е нормално

Неактивен aquaworld

• Активен потребител
  • Публикации: 1 356
  • Нас. място: гр.София
    • Аква свят
« Отговор #5 : вторник, 07 февруари 2012 г., 18:37 ч. »
Мисля, че става въпрос за вроден дефект, който с нищо не вреди. :)

Неактивен Vovkata Vd

• Активен потребител
« Отговор #6 : вторник, 07 февруари 2012 г., 18:48 ч. »
Мисля, че става въпрос за вроден дефект, който с нищо не вреди. :)

И аз мисля,че не е нещо сериозно,но все пак исках и чуждо мнение.Благодаря  :clapping:

Неактивен Никич

• Активен потребител
  • Публикации: 45
  • Нас. място: Пловдив
« Отговор #7 : вторник, 07 февруари 2012 г., 19:23 ч. »
 Точно така изглеждаше  хрилното капаче и на моята рибката ,която имах.

Неактивен meisita

• Активен потребител
  • Публикации: 84
  • Нас. място: София
« Отговор #8 : сряда, 08 февруари 2012 г., 09:41 ч. »
Здравейте и от мен.Същият "проблем"-ако мога да го нарека така имам и аз.На две от златните рибки точно по същия начин хрилното капаче е извито навън.Само от едната страна обаче.И аз също така исках да попитам какво е това и дали пък не е някакво заболяване.Ще кача снимки не са много ясни но мисля че се вижда.

Неактивен Vovkata Vd

• Активен потребител
« Отговор #9 : сряда, 08 февруари 2012 г., 11:11 ч. »
Здравейте и от мен.Същият "проблем"-ако мога да го нарека така имам и аз.На две от златните рибки точно по същия начин хрилното капаче е извито навън.Само от едната страна обаче.И аз също така исках да попитам какво е това и дали пък не е някакво заболяване.Ще кача снимки не са много ясни но мисля че се вижда.

Мисля,че няма проблем,като гледам и отговорите на колегите.Явно мама и татко са виновни,може да са били първи братовчеди,и затова така се е получило.Искали са да запазят семейното богатсво във фамилията. :D :D :D

Неактивен raiko

• Raiko Slavkov
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 452
  • Нас. място: Благоевград
« Отговор #10 : сряда, 08 февруари 2012 г., 23:00 ч. »
Този проблем с хрилните капаци на пръв поглед изглежда генетичен, но всъщност причината е в условията на отглеждане.  Още докато рибките са съвсем малки (първите седмици след излюпването) възниква бактериална инфекция и се получава тази деформация. Причината е лоша хигиена на аквариума, пренаселване... Този тип деформация се получава при много видове аквариумни риби, не само при златните. Аз лично съм имал случай при скаларии, в две различни поколения от един и същ чифт резултата беше:
1-во поколение -70-80% дефектни хрилни капаци;
2-ро поколение -0% дефектни;

Неактивен Vovkata Vd

• Активен потребител
« Отговор #11 : четвъртък, 09 февруари 2012 г., 11:53 ч. »
Този проблем с хрилните капаци на пръв поглед изглежда генетичен, но всъщност причината е в условията на отглеждане.  Още докато рибките са съвсем малки (първите седмици след излюпването) възниква бактериална инфекция и се получава тази деформация. Причината е лоша хигиена на аквариума, пренаселване... Този тип деформация се получава при много видове аквариумни риби, не само при златните. Аз лично съм имал случай при скаларии, в две различни поколения от един и същ чифт резултата беше:
1-во поколение -70-80% дефектни хрилни капаци;
2-ро поколение -0% дефектни;

Благодаря ти Райко,оценявам твойто мнение!Рибките са от месец при мен,може както казваш ти ,преди да са гледани в лоши условия.Мисля че и аз съм имал такъв проблем със скаларии преди.Вмомента гледам 6 златни рибки-малки в 100л,мисля че засега им е добре,по натам ще махна някоя,ако се наложи.Благодаря!

Rainbowfish България Интернет магазин за модерната жена OFFRoad България

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.