Marsilea hirsuta
МарсилеяРастение, латинско име Marsilea hirsuta
Растение, популярно име Марсилея
Семейство Marsileaceae
Местообитание, хабитат Австралия
Приблизителен размер 2 - 10 см.
Изисквания, светлина средна - много силна
Изисквания, температура 18 - 28° C
Изисквания, обща твърдост 1 - 20 °
Изисквания, pH 5 - 7.5
Растеж средно
Ниво на трудност средно


Marsilea hirsuta първоначално е намерено в Австралия. Днес вече е космополитно и едно от популярните в аквариумното хоби растение за "полянка" на преден план. Препоръчва се и за начинаещи, защото може да се отглежда на средно силна светлина. По-силно осветление и инжектирането на Со2 подобрява развитието, кара растението да расте в по-компактно и гъсто. При по-слабо осветление расте с по-големи листа на едно стебло. Няма някакви особенни изисквания за грунд и стойности на водата. Може да се развива в почти всякакви параметри.
Marsilea hirsuta се засажда на растояние 3-4 см едно от друго (виж сн. 2) на равно растояние. Обикновенно в началото има период на адаптация, но отмине ли, раастежа е постоянен и стабилен. При добри условия растението се сгъстява много и се оплита. За целта, трябва да се подрязват корените в подходяща посока и по този начин се контролира растежа му.
Marsilea hirsuta може да се отглежда и надводно но почвата трябва да е мокра. Снимката по-долу е на надводно гледано растение.

Тук можете да оставите своя коментар, който ще се вижда по-долу след одобрение от член на екипа.

Коментар:


Автор:Потребител Дата Коментар
оао 2013-05-28 искам да питам тази марсилея възможно ли е да се гледа и в саксия2