Hygrophila corymbosa "Angustifolia"
Хигрофила коримбоза "Ангустифолия"Растение, латинско име Hygrophila corymbosa "Angustifolia"
Растение, популярно име Хигрофила коримбоза "Ангустифолия"
Семейство Acanthaceae
Местообитание, хабитат Югоизточна Азия
Приблизителен размер 15 - 60 см
Изисквания, светлина средно - много силно
Изисквания, температура 20 - 30 °C
Изисквания, обща твърдост много мека - твърда
Изисквания, pH 5,5 - 8
Растеж бързо
Ниво на трудност лесно


Това растение може да бъде намерено в Югоизточна Азия както в подводна, така и в надводна форма. В сравнение с другите форми на Hygrophila corymbosa siamensis" and "stricta" е по-рядко срещано.
Това растение се отглежда много лесно и има минимални изисквания. Светлината трябва да бъде между средно и много силна. Инжектирането на Со2 не е задължително, но с него растението расте по-здраво и в перфектен външен вид. При силно осветление Hygrophila corymbosa "Angustifolia" изисква обилно торене с микро и макроелементи. Това растение може да се използва като индикатор за липси в аквариума ви. Когато видите малки дупки в старите листа, това е знак за недостиг на калий, а преждевременното пожълтяване и изгниване на листата е сигурен знак за липса на нитрати. Побеляването на новите листа е сигнал за липса на желязо. Препоръчва се също така и средно-силно течение в аквариума.
Обикновенно се продава отглеждано надводно. При това положение, листата са по-кръгли и не толкова близко разстояние едно от друго. При подводната форма листата са издължени и са групирани близко едно до друго.
Размножава се посредством рязане и засаждане на горната част на растението обратно в грунда. Препоръчва се засаждането му в голям аквариумм на заден план. Когато достигне повърхноста Hygrophila corymbosa "Angustifolia" продължава да расте надводно, като често пуска красив синьо-лилав цвят. (Вижте снимката по-долу)Важно!

Трябва да се има предвид, че приводняването на надводна форма, не винаги е успешно.

Съжаляваме, но в момента видеото не е достъпно.


Тук можете да оставите своя коментар, който ще се вижда по-долу след одобрение от член на екипа.

Коментар:


Автор:Потребител Дата Коментар