Автор Тема: Рамиреза тероризатор.  (Прочетено 1668 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен alkata320

• Регистриран потребител
  • Публикации: 14
  • Нас. място: Варна
Рамиреза тероризатор.
« : сряда, 03 октомври 2012 г., 13:56 ч. »
Здравейте! Имам 72 литров аквариум с 5 неона 1 златна 3 анцитруса и 2 рамирези. Та в началото нямах никакъв проблем, но едната рамиреза (малко по-едра от другата) започна да гони другите риби, та дори и златната, която от лакомия е 5 пъти по-голяма от нея. Всичко започва при храненето и само тогава. Иначе няма проблеми. Щом пусна храната рамирезата гони главно по-малката рамиреза и златната и не им дава да ядат, докато неоните не ги закача. Та да попитам някакви мнения? Засега само ги гони, но кой знае какво може да стане. :)

Неактивен Бащицата

• Регистриран потребител
  • Публикации: 16
Отг: Рамиреза тероризатор.
« Отговор #1 : четвъртък, 04 октомври 2012 г., 10:07 ч. »
Здравей, Пробвай да храниш/ даваш/ храна на две отдалечени места, и /или им давай плуваща храна, която да гонят в различви посоки по повърхността на аквариума.  :)

Неактивен alkata320

• Регистриран потребител
  • Публикации: 14
  • Нас. място: Варна
« Отговор #2 : четвъртък, 04 октомври 2012 г., 15:21 ч. »
Ами аз им давам гранули и те падат много бързо на земята. Забелязал съм, че тя напада само когато някоя риба понечи да лапне нещо. Все едно си пази храната само за себе си... не знам какво да правя?

Неактивен Rockad

• Активен потребител
  • Публикации: 310
  • Нас. място: Aheloy
« Отговор #3 : четвъртък, 04 октомври 2012 г., 17:04 ч. »
Ами приятел, цихлидите не са особено съвместими със златни рибки, а рамирезитата са цихлиди, имат заложена някаква териториалност и агресия  :)

Неактивен Бащицата

• Регистриран потребител
  • Публикации: 16
« Отговор #4 : петък, 05 октомври 2012 г., 10:12 ч. »
Ами аз им давам гранули и те падат много бързо на земята. Забелязал съм, че тя напада само когато някоя риба понечи да лапне нещо. Все едно си пази храната само за себе си... не знам какво да правя?
[/quo

Купи плуващи гронули/храна/, която при пускане в аквариума се разпилява по повърхността. Подавай малко храна, на няколко пъти. Рамирезите/ тези които аз гледам/ не поемат храна от дъното. Пробвай да монтираш две или три хранилки, отдалечени една от друга, в които да пускаш от твоите/потъващи/ гранули. Щом паднат на дъното на хранилката, поемат вода, рибите започват да /чоплят/ по хранилката и частиците храна се отнасят от водата и рибите ги подгонват и изяждат.

Успех

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.