Други > Фотография

Обсъждане на снимки

<< < (14/15) > >>

banderas738:
Здравейте колеги реших да кача две снимки снимани с техниката която имам никога не се получават хубави снимки ако може да ми дадете съвет дали бъркам аз или са толкова възможностите на техниката ми благодаря ви предварително.Първата снимка е правена със фотоапарат vivaicam 8340.А втората снимка е правена със
телефон Alcatel One Touch Idol.Имам и камера но със нея не съм качвал снимки защото стават още по лоши камерата е Samsung SMX-F30SP.Моля зя вашите съвети и предложения благодаря ви.

Pac:
Здравей, снимките ти не са толкова зле, предвид снимачната техника.
Първата е правена от компактен фотоапарат от марка, която чувам за пръв път. Това, че не съм ги чувал може да значи 2 неща - или са неубедителни и не са се наложили на пазара, или са някаква супер яка марка само за ценители и малцина щастливци могат да си я позволят. Много по-вероятно е да попадаме в първия случай.
Втората снимка е правена с телефон, за нея няма какво да казвам повече.
Ти каза на едно място, че с телефона снимките стават по-добре. И да и не. Снимката с телефона ти има по-наситени цветове и по-удачен баланс на бялото, но е доста по-шумна. Снимката с апарата може да я докараш по-добре. На първо място, светлите ти зони са прегорени, за да го избегнеш намали времето на експонация. След като свалиш снимките на компютър ги препипай леко с някакъв софтуер тип Фотошоп (можеш да пробваш и безплатният GIMP), по твоята снимка определено има кокво да се пипне.
Така или иначе за наистина добри снимки трябва някакъв по-сериозен хардуер.
Поздрави!

Pac:
А за снимката на dafil, без ЕXIF информация е и съответно е доста трудно да се дават съвети какво да променяш като настройки.

Борис:
Гергане, втората снимка много ми харесва въпреки, че е снимана с телефон.  :drinks:

Pac:
И аз мисля, че е добра. Достатъчно добра за да оценим красотата на аквариума.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия