Автор Тема: План за морски аквариум (1600 литра)  (Прочетено 13971 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен marzelanbg

• Активен потребител
  • Публикации: 34
  • Нас. място: Africa-Kenya-Nairobi
План за морски аквариум (1600 литра)
« : сряда, 20 февруари 2013 г., 04:45 ч. »
Искам да си направя морски аквариум на работното място!!разполагам със следните размери 200/40/60 cm.Дали са подходящи ?Искам да се вижда двустранно.Най голям проблем ще имам със техниката която е налича за тази страна.Със риби и корали има в изобилие.След 4-5 дни започваме лепенето и ще пращам снимки и ще приемам критики и съвети какво е добре и какво не.Гледам и във момента Цихлиди във България и знам че морската акваристика е доста по Сложнa.Ще се радвам на вашите напътствия.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: План за морски аквариум
« Отговор #1 : сряда, 20 февруари 2013 г., 07:04 ч. »
Здравей!
Без да съм специалист, мисля че все някой електронен магазин, ще се радва да изпрати каквато и да е техника до Кения. Така, че не мисля че трябва да се притесняваш за това. Само банковата сметка да е прилежно запълнена. :) Съвети съм сигурен, че ще намериш достатъчно.

Неактивен tonino

• Активен потребител
  • Публикации: 97
  • Нас. място: Шумен
« Отговор #2 : сряда, 20 февруари 2013 г., 08:27 ч. »
Искам да си направя морски аквариум на работното място!!разполагам със следните размери 200/40/60 cm.Дали са подходящи ?Искам да се вижда двустранно.Най голям проблем ще имам със техниката която е налича за тази страна.Със риби и корали има в изобилие.След 4-5 дни започваме лепенето и ще пращам снимки и ще приемам критики и съвети какво е добре и какво не.Гледам и във момента Цихлиди във България и знам че морската акваристика е доста по Сложнa.Ще се радвам на вашите напътствия.

Защо не отпуснеш ширината до 60 см? Все пак ще го гледаш от двете страни, а при тези 40 см ширина незнам как ще разположиш камънака.  Предполагам ще си с външен съмп. Как мислиш да организираш включването му към основния дисплей? 

Неактивен marzelanbg

• Активен потребител
« Отговор #3 : сряда, 13 март 2013 г., 16:15 ч. »
Почти съм готов със помещението за аквариума и вече се готвим за плана.Оказа се че ще е околко 1500-1700 литра увеличихме всички размери.Ще използвам помощта на мои приятел собственик  на http://www.kenyatropicalsealife.com/един от най големите износители за морски риби за Aфрика.Бях във фермата му  въвMомбаса видях страшно много риби и ракообразни,водолазните му  екипи и мн др неща.Ще пусна снимки скоро.Единственя проблем е със коралите че са забранени за  Кения.

Неактивен tonik999

• Активен потребител
  • Публикации: 158
« Отговор #4 : четвъртък, 14 март 2013 г., 20:16 ч. »
всички видове ли са забранени.

Неактивен marzelanbg

• Активен потребител
« Отговор #5 : четвъртък, 14 март 2013 г., 20:58 ч. »
да това е лошо че има голям коралов риф и няма да мога да слагам корали  ;).Но ще компенсираме със много риби.Аз не разбирам грам от морски риби ще ми е интересно да ми препоръчате някой видове.Във каталога на даденя сайт по горе ги има почти всички във наличност.

Неактивен tonik999

• Активен потребител
« Отговор #6 : петък, 15 март 2013 г., 16:19 ч. »
клоунчета зелен хромис той се гледа доста лесно попчета дамсели ако исакш пробвай и със по трудни риби но може би ще са ти трудни клоуни и дамселите май са най лесните и хромисите.Аз сега такива имам.

Неактивен marzelanbg

• Активен потребител
« Отговор #7 : понеделник, 08 април 2013 г., 06:48 ч. »
Проблем ли ще е когато се вкарат диви рибки от океана директно и после ми казаха че ще се слага океанска вода за стартирането на аквариума.Няколко снмки направени от мене от рифа.Много лошо качество но постояно ми се потеше камерата

Неактивен Rama

• Мотохолик, акваманиак
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 866
  • Нас. място: гр.София
  • Ако ще се давиш, не се мъчи в плитка вода.
« Отговор #8 : понеделник, 08 април 2013 г., 13:36 ч. »
Морските рибки в аквариумите по целия Свят са диви с много малки изключения. Просто гледаш да имат известна съвместимост :grin:.
Лесно забравяме грешките си, ако не са известни на никого освен на нас.

Неактивен tonik999

• Активен потребител
« Отговор #9 : понеделник, 08 април 2013 г., 15:55 ч. »
Не мисля че ще е проблем те всички идавт от там освен някой видове клоуни който се развъждат а и щом ще сипваш от океана вода няма да имаш проблеми.Е и аз да живях там да си ги ловя а тука толкова пари даваме.

Неактивен Rama

• Мотохолик, акваманиак
  • Модератор на раздел
« Отговор #10 : понеделник, 08 април 2013 г., 18:08 ч. »
Много пъти съм казвал, че акваристиката е занимание, в което се мисли логично, като в много игри.
 tonik999, вълкът и сърната не прозхождат ли от една екосистема?! По тази логика можем да ги отглеждаме в една клетка. А вода, която се ползва от океана, трябва да мине през добра филтрация, заради планктоните, които няма да се адаптират и ще се превърнат в генератор на амоняк, оттам нитрит и нитрат. Често крайбрежните води имат много над допустимото количество фосфат, идващ от отходните води... и много други причини.  Аквариума е затворена система и няма как да вкараш " къс" от морското дъно.
Добре е да се има предвид, че дамселите и някои попчета са доста агресивни и териториални, дори нападат и собственика. Аквариума ми се струва малък да се засели с добър брой хищни риби.

Неактивен marzelanbg

• Активен потребител
« Отговор #11 : събота, 18 май 2013 г., 23:22 ч. »
Ето и първите снимки от започването на лепенето на аквариума.Размерите са 2500/800/800 см.  12 mm стъкло.След няколко дни ще се сложат допълнителните разпънки.Момчето каза че силикона   трябвал да съхне 7-8 дни по 1мм на ден съхнел силикона.При лепенето оставиха към 4-5мм от всички страни фуга за силикона.Дъното е от две парчета.Лепенето го правиха  със компресор.Което на мен ми направи впечетление е колко мн силикон слагат след това със супунена вода намазват силикона и изчистват перфектно стъклото.Най много ме притеснява конструкцията върху която е аквариума малка алуминиева стойка.Хората казват че един крак издържa 900 кг ......

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: План за морски аквариум (1600 литра)
« Отговор #12 : неделя, 19 май 2013 г., 04:33 ч. »
Хммм това "аквариумче" ,е грабна само с размерите си. Дано всичко да е наред и скоро да му се радваш, че и ние покрай теб. Поздрави и поздравления.  :drinks:

Неактивен tonik999

• Активен потребител
« Отговор #13 : неделя, 19 май 2013 г., 10:42 ч. »
Супер яко ще  е браво голямо нещо се заформя ще чакам с нетърпение развитието.:clapping:

Неактивен Rama

• Мотохолик, акваманиак
  • Модератор на раздел
« Отговор #14 : понеделник, 20 май 2013 г., 11:02 ч. »
Поздравления!
Виждам, че си се спрял на един чудесен размер за морски аквариум. Очевидно е, че и хората, които са се заели с проекта разбират от работата си. Този обем, с подходящи укрития може да осигури достоен живот на доста добро количество интересни цветни обитатели.
Ще следя темата с интерес. :drinks:

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.