Соленоводна акваристика > Вашите соленоводни аквариуми

План за морски аквариум (1600 литра)

(1/4) > >>

marzelanbg:
Искам да си направя морски аквариум на работното място!!разполагам със следните размери 200/40/60 cm.Дали са подходящи ?Искам да се вижда двустранно.Най голям проблем ще имам със техниката която е налича за тази страна.Със риби и корали има в изобилие.След 4-5 дни започваме лепенето и ще пращам снимки и ще приемам критики и съвети какво е добре и какво не.Гледам и във момента Цихлиди във България и знам че морската акваристика е доста по Сложнa.Ще се радвам на вашите напътствия.

malomir:
Здравей!
Без да съм специалист, мисля че все някой електронен магазин, ще се радва да изпрати каквато и да е техника до Кения. Така, че не мисля че трябва да се притесняваш за това. Само банковата сметка да е прилежно запълнена. :) Съвети съм сигурен, че ще намериш достатъчно.

tonino:

--- Цитат от: marzelanbg на сряда, 20 февруари 2013 г., 04:45 ч. ---
Искам да си направя морски аквариум на работното място!!разполагам със следните размери 200/40/60 cm.Дали са подходящи ?Искам да се вижда двустранно.Най голям проблем ще имам със техниката която е налича за тази страна.Със риби и корали има в изобилие.След 4-5 дни започваме лепенето и ще пращам снимки и ще приемам критики и съвети какво е добре и какво не.Гледам и във момента Цихлиди във България и знам че морската акваристика е доста по Сложнa.Ще се радвам на вашите напътствия.

--- Край на цитата ---

Защо не отпуснеш ширината до 60 см? Все пак ще го гледаш от двете страни, а при тези 40 см ширина незнам как ще разположиш камънака.  Предполагам ще си с външен съмп. Как мислиш да организираш включването му към основния дисплей? 

marzelanbg:
Почти съм готов със помещението за аквариума и вече се готвим за плана.Оказа се че ще е околко 1500-1700 литра увеличихме всички размери.Ще използвам помощта на мои приятел собственик  на http://www.kenyatropicalsealife.com/един от най големите износители за морски риби за Aфрика.Бях във фермата му  въвMомбаса видях страшно много риби и ракообразни,водолазните му  екипи и мн др неща.Ще пусна снимки скоро.Единственя проблем е със коралите че са забранени за  Кения.

tonik999:
всички видове ли са забранени.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия