Рибки > Харацинови (Characinidae)

Пролем с черен неон

(1/2) > >>

etrifonoves:
Здравейте колеги,
Днес както си седях и гледах аквариума, забелязах един от черните ми неони да плува на една страна, като се вгледах по сериозно и забелязах че до главата му където са му хрилете имаше зачервяване като от ударено или все едно хрилете са му излезли навън. След 10тина минути намерих другите ми 3 в същото състояние и един вече умрял.
Дайте съвет това болест ли е или какво? В аквариума има още 11 червени неона, 8 скаларии, сомчета няколко, 4 молинезии. От другите риби няма никоя да проявява същите симптоми. За сега съм ги отделил от големия аквариум.

[attachment deleted by admin]

malomir:
На натравяне ми прилича от описанието ти. Сменяш ли вода, каква е филтрацията ти, колко риби, дай по-подробно описание.

etrifonoves:
Ами маи го преминахме проблема, тази сутрин в карантинното и трите останали неона вече си плуваха доста добре без никакви признаци за проблема, ще ги оставя така още ден два да видя какво ще стане.
Аквариума ми е 200лт. преди десетина дни го стартирах по метода на Walstad, в профила ми съм описал всичко подробно.
Аз също си мисля че е натравяне от водата, защото вчера долях около 4/5 лт. престояла вода от една пластмасова туба, която съм наливал преди седмица.

malomir:
Просто е било много рано да добавяш риби. Не случайно казваме да се изчаква.

monster_turtle:
Ама Цецо както Емо каза е стартирал по метода на Walstad , за него се изчакват около 2-3 дни, а ти говориш за обикновен аквариум които трябва да изчакаме азотния цикъл,  при този метод не се чака, защото се смята че в почвата която слагаме под гунда си има от тези нитрафициращи (малко угелпих името) бактерии, но навярно ти си го знаеш това ;) .

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия