Други > Фоторепортажи

Аквариумът в Лондонския зоопарк

(1/1)

Boby_:
Тази Коледа прекарах няколко дни в Лондон. През това време имах щастието да посетя Лондонския зоопарк. В рамките на тази тема ще ви представя няколко снимки от аквариума в рамките на зоопарка. Не бива да се бърка с Лондонския аквариум Sea Life - малко по-натам ще пусна репортаж и за него.
За съжаление условията за снимане бяха много тежки (както в повечето аквариуми всъщност) - тъмнина, забрана за светкавици, страшно много хора, а някои от аквариумите бяха много затъмнени. Все пак горе-долу се справих с ограниченията на техниката, с която разполагам. Надявам се репортажът да ви хареса.

Аквариумът е разположен в самостоятелна сграда близо до входа на зоопарка, но има няколко аквариума и на други места из зоопарка.
Едно от най-интересните неща е, че още с влизането съвсем преднамерено има прозорци, гледащи от залата за посетители към сервизните помещения, където са разположени карантинни и други аквариуми, включително и аквариум, в който се отглеждат конфискувани на митницата фрагменти от корали.
Като цяло много интересно съоръжение, което, без да блести с нищо, все пак впечатлява с добра поддръжка и сравнително голямо разнообразие от сладководни и морски съдове и то при положение, че не е самостоятелен аквариум, а все пак е в рамките на зоопарка, чиито цели не са свързани само с живота под вода.

Но за да не ви отегчавам повече с приказки, ето и какво успях да заснема там:
malomir:
Супер!

svgnsali:
Късметлия  8) ..
Браво за репортажа!
Може някой ден да ги стигнем..

malomir:
Накарай Бат Бойко да даде парата и ще ги стигнем много бързо.  :)

Stas:
Много хубави снимки, а и ми е много интересно как в един зоопарк могат да поддържат толкова различни аквариуми.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия