Рибки > Цихлиди - джуджета

Болна Апистограма Какаду

(1/1)

flawlesswiz:
Здравейте!
Преди около седмица подмених обитателите на аквариума и сега вътре има:
4 анциструса, 2 рамирезита, 1 апистограма агасизи, 1 трихогастер, 2 скаларии и 1 апистограма какаду. Апистограмите и рамирезитата ги добавих миналата седмица. Проблема е само какадуто, което от момента в който
влезе, постоянно се крие някаде или отива на повърхността на аквариума, точно под лампата. Интересното е, че и
в магазина също не се движеше особенно много, а днес като минах от там и другите от същия вид имат същото
поведение. Рибката не се храни. Забелязвам, че все едно има някакви липси на люспи и едното хрилно капаче
е много по отворено от другото и никога не се затваря до край, като може и да си въобразявам за люспите..
 Водата в аквариума е с нормални показатели (тестовете ми ги правят в магазина). Температурата е 26-27 градуса. Помпата е вътрешна и беше някаде около 300 литра. Растения са Валиснерия някоя си, Бакопа същия модел и една елха, която я откраднах от аквариума на секвартиранта и още се опитвам да я опрелича на нещо. Слагам някои нагледни улики. Моля помагаите.

raiko:
От тези снимки не може да се постави някаква диагноза, но каквато и да е причината вече е твърде късно да помогнеш на рибата. Остава само да се надяваме да не е нещо заразно, което да се прехвърли върху другите риби!

Boby_:
Да, за съжаление и аз ще да кажа същото като Райко. Рибата на практика е мъртва.
Имаш ли наблюдения върху някакви промени на поведението в дните преди да се случи това?
Ако трябва да съдя само по снимките, които не дават много информация, бих заложил на отравяне, а не на болест. Как е азотният цикъл?

flawlesswiz:
Рибката умря, както се очакваше. Поражения по другите се надявам че няма. По мое мнение така съм си я взел, защото тогава взех още 2те рамирезита и агасизито, които бяха в друг аквариум, а във моя се представят като много жизнени и енергични рибки. Въпреки всичко ще направя пак тестове на водата, та да видим дали наистина е добре. Благодаря за съдействието.

Deni694:
Здравей колега! Моите съболезнования за рибката, но искам да те попитам от къде ги купи, защото аз не мога да намеря нито рамирезе, нито някой вид апистограма.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия