Здравейте,
след като малко изгубих интерес и желание към морските големи аквариуми , реших да опитам да си направя едно пико, колкото да има нещо на бюрото ми.Ще ми се да е по - лесно и неангажиращо, следователно и очакванията изобщо не са високи (не, че когато съм имал високи са се случили, но сега поне хем няма да се набутвам , хем няма да му треперя толкова)
Съда е 10 литра по външни размери , има окачаем външен филтър (някакъв китайски бюджетен и аз не знам какъв пълен единствено и само с вата),осветление -бяло и синьо (беше останало от един кит, който имах) и 1,5 кила бейсрок и сол ред сий, бакетерии култура и напълних
Планирам само няколко лпс малки коралчета и основно зоантиди.Никакви животни за този съд.
Скимер няма-то няма и къде да има.
Голо дъно ще е -така ми се струва по фешън , а и ми се ще да изглежда максимално стерилно - нещо, което една ли ще се задържи с времето.

Малко по-читаво изглежда на живо, но аз така и не се научих да снимам, а и с телефон.
Събра реално 6 литра вода в дисплея и 300 милилитра във филтъра. Водата е осмозна.
Ще ми се поне да поразвъди малко коралин и асиметрични морски звездички.
Какво ще стане не знам, времето ще покаже, та така.
Категорично съм решил да си направя експеримент, че може да стане и без големи суми, не случайно не взех и готови живи камъни. На база предишен опит с морски, в който съм влагал много, имам основания да предполагам, че 90% от нея си е чист маркетинг, с цел да вземат парите на някой. Ще видим дали ще се окажа прав.
Нарочно избрах и такова пико , за да е още по- сигурен неуспех, според "специалистите".