Соленоводна акваристика > Вашите соленоводни аквариуми

Pico reef - нищо специално.

<< < (2/17) > >>

Rama:

--- Цитат от: iivs на четвъртък, 30 април 2015 г., 15:20 ч. ---
Относно обогатяването с кислород защо не ползваш оксидатор?

--- Край на цитата ---


Ха, ха! Това е голям майтап!
Нека не забравяме, че трима американски астронавти изгоряха, заради силно оксидираната среда в кораба им, по време на тренировка. Мисля, че пътя по който е решил да върви trex700e, е по-скоро свързан с улесняване, а не с усложняване. :)

iivs:
Попитах защото един македонски колега с Рифов аквариум наскоро купи от мен оксидатор за рифовия си аквариум.

trex700e:
Rama ,мисля, че с теб сме говорили един път по тел.-купих си син танг от вас, за предишния ми голям морски, но повече съм контактувал със съпругата ти (не и помня името , за което се извинявам) но сме обсъждали и съм съгласен с теорията. (ако тотално бъркам хората също се извинявам-става дума за жената от магазинчето на Красно село)

иивс, озонатор не бих си взел (има скъпи има и доста евтини, не е цената) но първо е мега опасен-озона си има специфичен мириз, лошото е че усетишли го си натровен-ти не рибите. Трябват специални материали за изработка на реактор , щото иначе най-леко ще минеш ако купиш нов скимер. На фона на това ползите му ми се виждат нелепо малко, кристална вода и с вата става. НО никога не съм имал и мнението ми е ей така от обща култура.

iivs:
Не ме разбра трекс не говоря за Озонатор а за оксидатор,явно не съм обяснил добре става въпрос за едно керамично буренце в което има пластмасов контейнер в този контейнер се сипва оксидираща течност има едни малки две черни зрънца които реагират с течноста и отделят кислород.иначе се казва SOCHTLING OXYDATOR.Немците масово го ползват.

trex700e:
а да, е невеж съм в тази технология, но в интерес на истината идеята е за съвсем прости неща,подръчни дет се вика,това моето е чист експеримент и може и да не стане, ама за купона-ако се бъгне , не съм хиляди назад.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия