Рибки > Малави
Рестарт и цихлиди.
NIKOLAIF:
Здравейте! Реших се най-после на рестарт и да направя всичко както трябва в аквариума.Бях решил преди време да са риби от езерото Танганайка,но ме разобедиха за тях,че е малък аквариума и са по-трудни за гледане от рибите от езеро Макави.Аквата мие 100д.40ш.50в.около 200 литра засега имам само китайски канистър 1400 л/ч.Въпросите започват с грунда ,имам три варианта бял кварцов пясък или кафяв,а за мраморния чипс четох много мнения,но май са 50/50 за и против.Фон имам в момента черен и тъка мисля,че е най-добре.Камъни имам в момента около 25 кг.варовикови,но може и да сложа и речни несъм решил още.За рибите още незнам от лой точно,но мисля да са 2 или 3 вида ако позволява обемът на аквариума.Ще чакъм савети и препоръки всякакви.
trifon ynev:
--- Цитат от: NIKOLAIF на събота, 17 септември 2016 г., 23:11 ч. ---
Здравейте! Реших се най-после на рестарт и да направя всичко както трябва в аквариума.Бях решил преди време да са риби от езерото Танганайка,но ме разобедиха за тях,че е малък аквариума и са по-трудни за гледане от рибите от езеро Макави.Аквата мие 100д.40ш.50в.около 200 литра засега имам само китайски канистър 1400 л/ч.Въпросите започват с грунда ,имам три варианта бял кварцов пясък или кафяв,а за мраморния чипс четох много мнения,но май са 50/50 за и против.Фон имам в момента черен и тъка мисля,че е най-добре.Камъни имам в момента около 25 кг.варовикови,но може и да сложа и речни несъм решил още.За рибите още незнам от лой точно,но мисля да са 2 или 3 вида ако позволява обемът на аквариума.Ще чакъм савети и препоръки всякакви.
--- Край на цитата ---
Аквариума ти е на ръба (за големината говоря).Може да сложиш 2 вида по 6-7бр. от по дребните малавийци.Важното за пясъка е да не надвишава 2-3 мм.Камъни имаш.Сложи и един вътрешен филтър 1200-1400 л/ч. да раздвижва и почиства водата и си готов в общи линий.
NIKOLAIF:
Филтър си мисля дали да не е още един външен,че неми харесва да има друго освен риби и камъни.Грунда съм се спрял на 1,5 мм.За рибите трябва така даги подбера,че си мисля за поне три цвята да има.Ако има върианти два вида с три цвята,супер.А колко вода от старата мога да сложа при рестарта на аквариума?
geshi:
Ацеи, мангано и церелеус. Три цвята, хубави риби.
NIKOLAIF:
--- Цитат от: geshi на неделя, 18 септември 2016 г., 21:06 ч. ---
Ацеи, мангано и церелеус. Три цвята, хубави риби.
--- Край на цитата ---
Снимки къде мога да видя на тези видове? Само церелеуса видях тук в сайта.
Навигация
Преминаване към пълната версия