Други > Фоторепортажи

Океанариум в Лисабон

(1/2) > >>

elemiko:
Здравейте.
В началото на месец октомври бяхме със съпругата за една седмица в Португалия в района около Лисабон и един от дните посетихме Океанариума и Аквариума ''Вашко Да Гама''. Да си призная това беше основната атракция, която исках да посетя. Самият океанариум е изграден от две сгради с топла връзка между тях. Едната е за временна експозиция, а другата е за постоянната част. Океанариумът е една от централните сгради на огромния комплекс, построен специално за ЕXPO’98 в Лисабон.
В постояната част от океанариума е представен животът в Световния океан. В средата на сградата на 1000 м2 е разположен един огромен аквариум с обем от 5000 м3, прозрачен покрив и височина 7 метра, който може да се разгледа докато посетителите се спускат  спираловидно около стъклото му – там е представен животът в топлите морета и океани. Успоредно с това има странични зали с много по-малки аквариуми.
В сградата с временната композиция е разположен сладководен аквариум аранжиран от Такаши Амано с тема "Подводни гори" и представлява растителен аквариум с дължина 40 метра.
Бих желал да споделя няколко снимки на това красиво място.

elemiko:
Продължение

elemiko:
Продължение

asito:
Много як Амановия 40м аквариум. Мотал съм се из Лисабон, основно на центъра и до един замък бях ходил. Ако знаех щях да отида до  океанариума. Ако пак отида ще го посетя, интересно място изглежда. В Сингапур обаче отидох, май там е и най големия в света аквариум, но сладководните аквариуми не помня да са ме впечатлили.,докато на Такаши творбата много ме грабна.

malomir:
Красиво. Благодаря за споделянето.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия