Рибки > Златни рибки
Черни петна по тялото на рибката
dndechev:
Разликата в температурата е добре да е до 1 градус.
RosiBosiE:
dndenchev, моите впечатления от златните риби са, че толерират без проблем разлика до 5-6 градуса (спад) в температурата, дори се радват на по-хладна свежа вода. Пък и доста хора гледат златни в малки външни езерца, в които температурата зависи много от външния фактор, а там спадове и градации има колкото искаш. Затова нека девойчето си изпере филтрите и си подмени водата, за да премахне всички остатъци от ФМЦ и да си стартира аквариума отново, пък температурни разлики при употреба на престояла вода- едва ли...
dndechev:
Да, така е при златните. Може би аз не се изразих правилно. Като казах 1 градус имах предвид за рязка промяна в температурата на водата. И не, че е фатално, а е по-добре да се темперира водата до около градус до настоящата. Иначе е напълно вярно, че при постепенна промяна в температурата, точно златните, толерират сериозни амплитуди.
vanko77777:
При мен при смяна на водата температурната разлика е 5 градуса знам че не е хубаво но няма как да им я затоплям
dndechev:
Ааа.....ти да не мислиш, че и при мен не е така. Как да им темперирам 7-800 л вода като сменям на големия, но за по-малките аквариуми гледам да го спазвам. :drinks:
Навигация
Преминаване към пълната версия