Соленоводна акваристика > Вашите соленоводни аквариуми

Профилът на SRibarov

<< < (2/10) > >>

sribarov:
Реших височината на капака да е 16 см и поръчах на един познат дърводелец да ми изработи основната рамка. За това също се наложи да изчакам доста, но в края на краищата я получих 2 дни след като беше залепено и последното стъкло.
В проекта на аквариума предвидих отвор за преливник, но на този етап го запуших и реших да ползвам канистър с доста добър обем, с UV лампа, керамична ос и дебит на помпата 2000 литра на час. Купих филтъра, солта, тестове, пясък и два камъка (един изсушен и един жив) и започнах да пълня аквариума. Първо го напълних с вода и сложих пясъка, сухия камък и препарат на Tropic Marin за подобряване на чешмяна вода и оставих филтъра да върти водата цяла нощ. След това сложих солта, като изходната флейта на филтъра я нагласих така, че водата да пада на струйки за по-добра аерация. След един ден разтваряне на сол стигнах до следната картинка:

Благой:
Здравей,
добре дошъл!

Тези "майстори" са те вкарали в голямо приключение.
Поздравления за начинанието с което си се захванал.

panchopan:
А това соленоводен ли ще е?
Като спомена рифово осветление?

И това отдолу съмп ли е?
Или синьото на чертежа е осветлението?
Че виждам и дупка в задното стъкло може би за преливник?

Сори, чукча писател. Чукча не читател.
:-(

sribarov:
След поредица от консултации, стигнах до извода, че трябва да взема скимер и помпа за течение, като за първото се спрях на един пасивен модел за 300 литра, а за второто взех една двойна помпа с дебит 2х3000 литра/час. с керамични оси. Монтирах ги и след 2 дни борба по довършването на капака и добавянето на живия камък, стигнах до следното изображение:

 IMG_0268.jpg (67.92 kB. 769x589 - видян 1390 пъти.)
Ето и малко снимки на капака и на осветителното тяло:

sribarov:
И още снимки от капака:

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия