Рибки > Малави

Малавийска цихлида на седмицата - Cynotilapia afra

(1/2) > >>

Boby_:
След като Пеньо посочи една грешка в профила на Cynotilapia afra, с помощта на BOJO и книгата на Ад Кьонингс го коригирахме и разширихме.
Оказа се, че нещата с храненето на този вид са малко по-сложни, отколкото съм знаел. :D
Женските и младите рибки се държат в група в открити води и се хранят с това, което се намира там - зоопланткон. В това време мъжките са териториални и защитават свои зони около скалите, където ядат предимно водорасли. :) Интересно, нали?

Ето и обновения профил на вида:
http://www.aquaportal.bg/Fish/details.php?Fish=194

Когато гледах малавийци преди години, тук имаше само Ликома (на която някои "специалисти" казваха обиковена афра) и една жълтеникава разновидност (очевидно необикновена), която никой така и не можа да ми каже каква е точно, поради което се отказах от нея. :D

sirico:
 Здравей Боби,
 профила е много добър. Единственото което мога да споделя като наблюдение е, че изобщо не се размножават рядко. При мен хвърлят постоянно. Като изкарам мъниците от устата на майката и след седмица най-много пак е с пълни бузи :)

Boby_:

--- Цитат от: sirico на понеделник, 07 декември 2009 г., 17:27 ч. ---
Здравей Боби,
 профила е много добър. Единственото което мога да споделя като наблюдение е, че изобщо не се размножават рядко. При мен хвърлят постоянно. Като изкарам мъниците от устата на майката и след седмица най-много пак е с пълни бузи :)

--- Край на цитата ---

А колко е средната бройка на люпилото? Ще го коригираме това за честотата - пак е от Кьонингс, но и той може да греши. :)

sirico:
Ами първите хвърляния бяха около 12-13 рибки, последния път вече 20-тина. Може би при мен е по-често понеже мъжката афра ми е доминант в аквариума.

Boby_:

--- Цитат от: sirico на понеделник, 07 декември 2009 г., 19:40 ч. ---
Може би при мен е по-често понеже мъжката афра ми е доминант в аквариума.

--- Край на цитата ---

По принцип това има значение, но ако женската не е готова, никой мъжки не може да я накара да хвърли - това говори моят опит. :)

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия