Други аквариумни обитатели > Растения

За светлината

<< < (2/3) > >>

rusolov:
а може ли да се ползва фолио или станиол за рефлектор и ако има и други подръчни материали да ми кажете

tgavrailov:
Рефлектор може да се направи от ламели от щори от вида показан на снимката.  От необходимия брой ламели се оформя тялото на рефлектора, като се подреждат с леко застъпване върху тръба с подходящ диаметър и се фиксират на няколко места с тиксо. След това се облепват с алуминиева самозалепваща лента, каквато се продава по железарските магазини. За предпочитане е да се ползват пластмасови щори. Така направения рефлектор се получава доста лек и удобен за работа.

zmeq:
Вземи си едни ПВЦ улук и го облепи с фолио отвътре. Мился, че ще стане много по-лесно, а и държачите на лампи се закачат без проблеми после :)

rusolov:

--- Цитат от: zmeq на петък, 01 юли 2011 г., 14:19 ч. ---
Вземи си едни ПВЦ улук и го облепи с фолио отвътре. Мился, че ще стане много по-лесно, а и държачите на лампи се закачат без проблеми после :)

--- Край на цитата ---


якоооо добре звучи

zero:
И аз да попитам в темата за осветление 1-2 неща. Пише че е нормално  да бъде осветено 10-11 часа, да разбирам ли че това включва осветяването само с лампите? Как се процедира ако аквариума е на светло място, примерно моя е на 2 метра от провозрец с размери 250см. на 140см. и денем си има достатъчно светлина (не пряка слънчева) за сега осветявам с Гро-лукс 18вата, сутрин от 8 до 11 часа и вечер от 17 до 23 часа, в аквариума има засаден анубис. Правилно ли постъпвам ? Имам и аквастар 18вата на същото осветително тяло но не я включвам щото чета че анубиса обича малко светлина, (аквариума е 100 литра, висок 40 см ).  Нужно ли е денем когато в стаята е много светло да оставям Гролукса да свети?

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия