Аквариуми > Осветление

Всичко за осветлението на аквариума

(1/105) > >>

ogogogo:
Моля да ме извините - тази тема трябваше да се появи отдавна. Нещо се разсеях в началото и пропуснах, но някои от вас ме подсетиха - наложи се да отговарям на въпроси в лични съобщения. Не че има нещо лошо, но често тези въпроси/отговори са полезни и за останалите, така че можете да питате и тук. Освен това тук може да споделят опит и други колеги... човек винаги може да научи нещо ново или да "открадне" някоя полезна идея.
И така - питайте, не се стеснявайте.
Виолета
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Колеги,купих я вчера и когато я пробвах в магазина ми се видя добра.Ще пусна линк с параметри да може да ви ориентирам.http://www.osram.com/_global/pdf/Professional/General_Lighting/Fluorescent_lamps/103S012GB_DB_NATURA.pdfВъпроса ми е дали е подходяща като цветова температура.А,иначе според мен доста добре "стопля" цветовете.

Виолета:
Така, сега по въпроса за тази лампа. Спектралната характеристика е много добре, има пик в синята част на спектъра, а червеното е добре наситено - благоприятно за растенията. По една случайност в първия работен ден след празниците имам среща във фирма, дистрибутор на Осрам, и ще разпитам подробно за цветна температура, коефициент на цветопредаване и пр. Всъщност затова и чак сега отговарям.
Предполагам, че ще я ползваш в комбинация с нещо друго, комбинациите винаги са за препоръчване.

ogogogo:
Благодаря,когато видях,че има пикове в червения и синия спектър разбрах,че става.
Но цвета и е малко  "warm".
А,иначе я ползвам с "БРИЛЯНТ" и "ПЛАНТ КОЛОР"-на "СЕРА" и "АКВАРЕЛЕ"-на"ФИЛИПС".

Виолета:
Цветна температура 3500К, определено "топла" лампа. Не можаха да ми отговорят нищо за коефициент на цветопредаване. Вероятно прави цветовете на рибите по-ярки. Мисля, че си направил добра комбинация.

humanus:
Приятели, ще оборудвам аквариум с размери 140/50/50.  Смятам да го направя с богата растителност и да отглеждам десетина дискуса. Много Ви моля,дайте ми изпитана комбинация от осветителни тела за много богата растителност. Толкова богата,че да я подстригвам и да я подарявам на приятели !!!
С Уважение: Васил Лупанов
Пещера

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия