Соленоводна акваристика > Вашите соленоводни аквариуми

Малко нано рифче

(1/4) > >>

Geri:
Последните няколко дни ми бяха супер, с изключение на нервичките които потроших с ел. аварията за която може би сте чули по новините.
Защо пиша тук...? Ами защото се сдобих с малко нано рифче, с меки корали, полипчета, 2 клоунчита и 1 крабче което пристигна като бонус в камъните. :) Наното е всъщност 100л аквариумче, което най-накрая си намери обитателите.
  В петък вечер, когато всичко беше потънало в мрак заради токовата авария, Петя и Марио - Aqua World, оборудваха нано рифчето - на свещи  :D Какво да ви разправям-луда работа! После с Петито седяхме цялата нощ - то хваща ли те сън я?! Хем ток няма и се шашкам за рибите, хем не мога да се нарадвам на наното.
Ето малко снимки :D

Тук Мари и Петя се оправят с техниката - НА СВЕЩИ! :D

Бъркотията е пълна. Навсякъде кабели свъзващи техниката на другите аквариуми в един удължител, чакащ да дойде тока :crazy:

Набързичко с Петя сътворихме това, но нямаше кой да се сети да ни снима. Сложихме 3-4кг жив грунд + още толкова "умрял" :D , 3кг. живи камъни + 1,400кг обикновен морски. 3-те коралчета - за латинските имена ще пиша после, не ги запомних точно. Иначе по-просто казано са: Саркофитон, Корона и някакъв Лидер беше :-[ . Има още Дискозома и Бутончета. И за да е пълна идилията донесоха 100л вода. Просто прехвърлиха част от техния аквариум в Несебър.  Ей, това не е малка работа :bow:

Тук с Петито чакаме тока за да напълним филтъра и да заработи най-накрая.


Най-накрая доиде, но чак в 6,30 сутринта. Хванахме го в крачка и веднага допълнихме аквариумчето, което изглеждаше ето така:


Тук Мари си подрежда Дискизомчетата и мисли на кой камък точно да ги залепи :) Това е на сутринта в 8 часа.Последно (снощи) - Наното имаше този видА това са обитателите му :)

Осветлението е 24W - CoralStar + 24W - AquaStar, Филтъра е Sun Sun + UV -1400л, а скимерчето е на Aqua Medik. Решихме да не правим съмп, ще пробваме така.

По-нататък ще пусна по-хубави снимки, нека само да се отворят хубаво коралчетата :) :wink1:

Пете, Мари... Знам, че ще прочетете това :)   Много ви благодаря за всичко! Вие сте прекрасни хора! :giverose: Съжалявам, че точно днес трябваше да си тръгнете :sorry:

DanyGod:
 :clapping: Честит ти подарък. Много да му се радваш на малкото рифче. Изглежда стахотно! Скоро чакам още снимки  :crazy:

iliyag:
Еха  :eyes:

Супер!

Cecil Wormsborough:
Хубави коралчета  :up:

aquaworld:

--- Цитат от: Geri на понеделник, 26 юли 2010 г., 16:18 ч. ---

Пете, Мари... Знам, че ще прочетете това :)   Много ви благодаря за всичко! Вие сте прекрасни хора! :giverose: Съжалявам, че точно днес трябваше да си тръгнете :sorry:


--- Край на цитата ---


Гери, и ние съжаляваме точно, колкото и ти, че не можахме да останем за твоя празник ! :(
И ние искаме да ти благодарим за гостоприемството и чудесно време прекарано заедно с теб! :giverose: :bow:
Надяваме се, че с това мини рифче ти се откриват нови хоризонти в акваристиката! :)

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия