Соленоводна акваристика > Вашите соленоводни аквариуми
Новото "старо" нано
Ha7eR:
Здравейте,
От седмица насам съм пуснал в действие старият ми нано аквариум 85л.
Стартиран е с 100% жив пясък, 4кг. живи камъни, 65л. вода от работещ аквариум и 20л. нова.
Водата се върти от седмица, камъните и гъбките са добавени вчера, а саркофитончето днес.
Оборудването е опростено:
Скимер на бою, канистър на тетра (тетраекс 600), нагревател атман, помпа за течение атман, охлаждане от 1бр. 8мм. вентилатор за компютър с регулиращи се обороти, осветлението се състои от 2бр.х25W енергоспестяващи крушки 6500к. + рефлектор. В момента на снимките свети само 1ната.
Очаквайте развитие, добавяне на поне още 4кг. живи камъни, добавяне на още доста корали, 2бр. доматени клоуни, някое гоби или мандаринка, хермит крабчета и някоя друга скаридка или интересно крабче, а защо не и двете :)
Поздрави Мартин
Ето и малко снимки извинявам се за качеството по-нататък по-хубави:
Rama:
Поздравления, че си отново в играта.
Оцеларисите доскучаха ли ти или мислиш по - натам да правиш голям аквариум ?
В относително малки, до към 300 литрови аквариуми, от двойка доматени все оставаше само един :grin:. Иначе добре си съжителстват с безгръбначните.
Хайде, пък ни изненадай с нещо, което друг го няма ! :)
Ha7eR:
Скоро скоро ще има изненади...
Оцеларисите чак не мога да ги гледам, затова съм се спрял на доматени ще видим какво ще се получи с тях :)
А голям аквариум винаги можем да направим.
Ha7eR:
Няколко нови неща при мен:
1. Нов скимер: Аквамедик минифлотор
2. Контролер за пауърхеди свързан с 2бр. пауърхеда в далечните ъгли настроени да се включват един след друг през 10-12сек.
3. Ново осветление или по-скоро ъпдейт на старото 2х18вата актиник + 2 енергоспестяващи 25вата 6500к.
4. Преграда за скриване на оборудването (ще се види по-добре на снимка)
Живинки:
1. 2бр. Клоуни Оцелариси (не ги харесвам особенно, ако има мераклий за тях да пишат едно ЛС)
2. 5бр. Хермит крабчета Clibanarius sp.
3. Малка колония зелени зоантидчета
Снимки скоро (апарата ми нещо не е наред)
Поздрави Мартин!
Ha7eR:
Ето обещаните снимки. Предупреждавам, че са от телефон, защото фотото е мъртво от известно време ;)
Червена гъбка:
Саркофитон:
Хамър Корал:
Червени зоантидки:
Зелени зоантидки:
Зелени гъбки:
Yellow Watchman Goby ( не съвсем йелоу)
Общ план с двете нови клоунчета, забележете стъклата и цианото (вече не ми останаха сили да ги чистя)
Навигация
Преминаване към пълната версия