Други аквариумни обитатели > Растения
"Изродена" валиснерия
NikolaV:
Хайде и тук да се похваля на какво ми заприлича валиснерията.
Реших преди няколко месеца да бодна малко валиснерия в цихлидарника. Като я взех бяха 2-3 стръка с дължина на листата 20-30 см. Съвсем "стандартна" валиснерия. Не знам ква марка точно. За нула време дългите листа изгниха, скъсаха се, изчезнаха. Останаха тези малките. И мнооого бавно растящи. В малкото аквариумче съм ги засадил лятото - юни-юли някъде. От тогава само съм боднал няколко нови - изровени от големия. На първите засадени листата да са станали двойни. Не повече. На някого случвало ли му се е нещо подобно с валиснерия? Аз лично го отдавам на ситния и беден (може би) на хранителни вещества грунд.
Не го смятам за проблем де - за детския се е утепала :)
В големият бях сложил преди гигантеа - просто бавно си изгни.
Грундът както се вижда е ситен пясък. Водата не я меря, но си е твърда. Осветлението е 4х54W на 600 l вода. Дайте идея каква валиснери би виряла при мен. При ТЕЗИ условия.
assensi:
Ники, тая "изродена" валиснерия много яко ми прилича на сагитария.
Kratun:
Точно с валиснерията имам страшно голям проблем. Това е растението, което ме кара да го кастря на всеки 3-4 дни. Преди около 3 месеца сложих 4 групички спирална в чисто нов аквариум 65 литров със скаридки. Беден грунд (има само 5-6 дребни рибки) и виж как стана за един месец:
Освен да ти изпратя доволно количество от моята. Ама после ще ме обвиниш, че съм те набутал да кастриш често.
}|{opukc:
Е, ако имаш пращай, че и моята нещо сдухва като на Ники, а ние тука ще се оправиме после.. :up:
Stas:
И аз не бих отказал валиснерия!
Кольо, много е готин ефекта с твойта! Леле, ако знаех само как се постига! :)
Навигация
Преминаване към пълната версия