Автор Тема: Помощ !! Проблем срастенията ми  (Прочетено 3253 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен famoza7

• Активен потребител
  • Публикации: 48
Помощ !! Проблем срастенията ми
« : вторник, 21 април 2009 г., 20:12 ч. »
Наистина вече стана проблем аквариумат ми.По точно всички разтения в аквариума ! От две седмици наблюдавам,че по разтенията се появи някаво водоросло което е мъхесто а покрай него се получават тъмно зелени петънца.Първата ми работа беше да отида до зоомагазина в "Суходол" за препарати.Купих си течна тор на фирмата "Тетра" и ми казаха че това водорасло което се получава се нарича "Алджи" и ми дадохо таблетки на "Tetra Aqua Algizit" и ми казаха че мигновенно изчезват тези "Алджи" но вече четвърти ден няма подобрение и незнам вече какво да правя и какво да купувам???? Аквариума е 62 литра с две пури по 18W и светят точно по 11 часа а аквариума е пуснат в действие с тези разтения близо 1 година и изведнъж това нещо се появява наречено "АЛДЖИ"  :noti:  Моля помогнете  :-[ 

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
Отг: Помощ !! Проблем срастенията ми
« Отговор #1 : вторник, 21 април 2009 г., 20:18 ч. »
Без да те обиждам - като чета преразказа, ще ти продадат и фризер, дори ако живееш на кой да е от двата полюса.
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #2 : вторник, 21 април 2009 г., 20:33 ч. »
Пусни една снимка.За да сме сигурни какво става.

Неактивен StReEtSplUnTeP

• Активен потребител
  • Публикации: 21
« Отговор #3 : вторник, 21 април 2009 г., 20:56 ч. »
Като за начало ,намали осветлението до 8-9 часа и спри да слагаш всякаква химия в аквариума(разни препарати или торове)

Неактивен famoza7

• Активен потребител
  • Публикации: 48
« Отговор #4 : вторник, 21 април 2009 г., 22:16 ч. »
Просто за пръв път ми се появява това по разтенята и хората ми предложиха този препарат и аз като не знам за какво става на въпрос проста се съгласих и го купих.Но все пак ЩЕ ИЗПЪЛНЯ вашите съвети за намаление на работата на светлината и спирането на препарати.А и утре като се прибера от работа ще ви покажа и снимки.  Благодаря за бързите ви отговори на моето начинание !!

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #5 : вторник, 21 април 2009 г., 22:49 ч. »
Вижте сега.Алгицида на Тетра си действа от всякъде.Аз съм го ползвал и ми хареса какво прави.Друг е въпроса колко време и какви са последствията от това третиране.Препарата премахва водораслите,но не и причината за образуването им.Поради тази причина спирайки препарата,водораслите се връщат пак.Освен това забавя развитието на растенията значително.Което от само себе си означава,че след приключването на действието му,във водата има дори по-благоприятна обстановка за развиването им от колкото преди.Затова е правилно да се борим срещу причините за образуването на водораслите а не срещу самите тях.Този път е по-дълъг но резултатите са по-трайни.Нарочно обяснявам на новия колега всичко това,за да разбере по-правилно,какво имаме в предвид.
Ако беше прочел статиите,които сме публикували щеше да ти е ясно всичко това де.

Неактивен insomniac

• Активен потребител
  • Публикации: 152
  • Нас. място: София
« Отговор #6 : петък, 24 април 2009 г., 15:50 ч. »
Аз ползвах AlguMin на Тetra. Течен. И да успокоя всички - действа. И да разочаровам всички - само в началото. Вероятно потиска някои водорасли, но не и брадата, рогата и всякакви подобни. Сега съм обрасал с брада. Корени, камъни, листа на бавнорастящи. Почти съм стигнал до рестарт. Пиша 'почти', защото за щастие други водорасли нямам, дори зелените точки по стъклото се броят на пръсти.
Единственото хубаво, което предлага АлгуМин-а е да те предпази в самото начало - при старт или рестарт. И то само веднъж-дваж. После - трябват силни и млади и най-вече голям обем раСтения. Аз повечко разчитах на алгицида и сбърках - вероятно нямах необходимия обем от раСтения. А както някой написа - като че ли пречи и на раСтенията да се развиват - вярно е! Спираш и става страшно. РаСтенията тръгват, водораслите също. Този алгицид не е за раСтителни аквариуми, според моето скромно мнение.
Хванеш ли брада, вадиш бръснача и почваш наред - елиминираш всичко което се вижда, после намаляваш светлината и торенето за да омаломощиш оново което не се вижда. Стремиш се да имаш максимално много на обем бързорастящи, а най-добре е да имаш друг аквариум (или добър приятел :)), в който да гледаш растения и да имаш постоянно нови, млади фиданки. Хване ли някое листо брада - режеш. Ако трябва - махаш цялото раСтение и бодеш ново здраво и чисто. Сега пробвам именно тази мярка. Ще пиша някой ден какво пак съм сбъркал :)

Честно да си призная гледам и от положителната страна - брадата спря да расте и разраства и образува интересни мъхести повърхнини по корените. Подобни на онези топки дето ги продават.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.