Други > Фотография

Имам нужда от малко помощ с Photoshop

(1/1)

kiak:
Ако има някой, който да разбира от обработка, моля да помага. Въпроса ми е следния - като снимам общ план на аквариума на 18мм се получават геометрични изкривявания тип "Бъчва". Може ли, и как, се коригира това. Бих могъл да снимам и на по-голямо фокусно разстояние от по-далеч, но някак си се получава компресия на перспективата. Всъщност скоро ще се опитам да направя общ план с 50мм-овия, но се опасявам да не ми е малка стаята. Трявба само да оправя композицията на разстенията и аквариума да добие вид :)

Stas:
С 50 мм бъчвата няма да е толкова зловеща.

insomniac:
Ама май проблема не е Photoshop-ски  8)! Наличието или липсата на правилния обектив хич не се компенскира с Photoshop. Голямо блъскане става да изкарам свястна снимка без съответния обектив. Пък тия на Sony много скъпи  :cry1:

kiak:
Стас, те и сега нещата на 18 мм не са чак толкова зле колкото звучат, но ми се искаше да знам дали мога малко да коригирам геометрията.

18мм:


П.С. - Моля, не коментирайте подредбата на аквариума, или това, че примерно "хоризонта" е крив, а само относно дискутирания проблем :)

scroll_lock:
http://www.creativepro.com/article/photoshop-how-to-eliminate-barrel-distortion-caused-by-camera-lenses

или от хелпа на фотошоп:

http://livedocs.adobe.com/en_US/Photoshop/10.0/help.html?content=WSF65FB40F-00F5-445a-BD9A-38B3737A9A19.html

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия