Рибки > Цихлиди (Cichlidae)

Нов аквариум с малавийски хищници в софийския зоопарк

<< < (18/18)

nikiK:
Ентусиазма за този проект си замина още миналата година, когато бяха подготвени риби за зоопарка и доста от тях изпомряха....заради протакване на ремонти и организация.
Камъните са последна грижа в момента, само с 10 риби не знам как ще стане ако няма дарители. :drinks:

ogogogo:
Аз никога не съм бил ентусиазиран за каквото и да било начинание в Зоопарка.И не защото ме мързи а,защото знам как се ръководи там.Заплати ниски,работници студенти които ги боли к..а за аквариумите.
Иначе евала на колегите които създадоха соленият аквариум и сега тези които дават пари,риба и време за цихлидарника.

Виолета:
Това е вярно до известна степен, но истината е, че софийският зоопарк страда от "шапката" на общината. Просто не са самостоятелни, приходите им отиват при Фандъкова, а оттам къде точно - сетете се сами. Така че който и да отиде на мястото на... няма да казвам кого - положението може само да стане по-лошо.
Не ви карам да сте ентусиазирани, не си правя никакви илюзии. Затова и не потърсих никого за разтоварването на камъните, въпреки че беше събота. Не мога да накарам хората да махнат дърветата просто без аргументи, само защото така НЕ ВИ ХАРЕСВА. Ако някой малко по-ентусиазиран реши да отиде и да диагностицира водата с тестове - обещавам да си "активирам пак ентусиазма" и да съдействам това да се случи. Представителите на Аквапортал влизат безплатно, когато е по работа, така че ще ви струва само малко време и отиване до зоопарка.
На критиките към ръководството първо не им е тук мястото, освен това са безпочвени. Зоопаркът изглеждаше по много различен начин преди 10-15 години, не знам дали си спомняте, да не говорим за аквариумите. Сега е красив парк, а обслужващият персонал все пак си върши работата, а и обича животните. Искам да кажа, че с възможностите, с които разполагат, хората се справят добре. Разбира се, винаги може и по-добре.
Що се отнася до големия аквариум - харесва ми идеята на nikik и бих предложила да се закрие  горната част с някаква голяма картинка... не знам обаче дали ще се хареса идеята на управата на зоопарка. Има и друго - не е само стъклото откъм котките, има стъкла и видимост и откъм пътеката, и откъм терариумите, т.е. ако закрием запотеното стъкло отпред, ще трябва и отстрани, и отзад.
За тестването на водата - предложението ми е много сериозно и очаквам цихлидарите да си споделят мнението, защото и аз смятам, че не може в африканските езера да няма нападали и изгнили дървета.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия