Аквариуми > Химия и физика

стартираща бактерия

(1/2) > >>

bizahariev:
Здравейте каква стартираща бактерия да си взема ? ще ме посъветвате ли ? благодаря  :beer:

niki_o:
Така зададен въпроса е доста труден.За сладководен аквариум или за соленоводен?Дали е стартиран?Има ли риби в него?Защо ти е-искаш да пуснеш риби от старта ли,или си го направил ?
Ако е само за да подпомогнеш зациклянето на сладководен аквариум (защото стартиращите бактерии не са панацея дето прави цикъл за минути) то Изи лаиф Изистарт ще ти свърши работа.Има много видове и почти всеки ще ти препоръча различен вид ,но няма как да е различно  ;)Най-добре си е да почакаш 4 седмици и да си е ЕКОлогично началото :up:

bizahariev:
Не съм стартирал нищо още. Чакам да ми направят аквариума 60/45/40  Сладководен предимно с растения... рибите след някой друг месец мисля. имам външен филтър , цо2 , чакам лед лампи да пристигнат

wire:
В твоя случай не ти трябват стартиращи бактерии. Може да добавяш малко амоняк или храна за рибки, но ако имаш много растения, те така или иначе ще имат гниещи части/листа и това ще подпомогне завъждането на бактерии във филтъра и азотния цикъл.
Разбира се, ако имаш желание, може да си купиш, но не го приемай като задължително.

bizahariev:
Относно външния филтър, който е на JBL има 3 секций най -долната има керамика, а в другите две горни са с такава пореста гъба... Дали не е добре да сложа керамика и на 2-рата секция за по добра филтрация или ? Така ме бяха посъветвали.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия