Аквариуми > Химия и физика

Проблем с амоняк в аквариума

(1/1)

Zheni93:
Здравейте,

Имам 2 аквариума - 80л с тернеции, коридораси и 1 анциструс и 60л с 7 барбуса и 3 анциструса (така го взех от предишен собственик).
Рибите изглеждат добре, не дишат тежко и са активни. Преди седмица взех Seachem alert за амоняк и сложих и в 2та аквариумите. По-големият е на месец и малко и изглежда по-добре като резултат, но все пак отчита малко амоняк. А по-малкия (на 3 седмици) си стои на Alert (0.05ppm) и не мърда оттам каквото и да правя. Като разбрах спрях да ги храня (1 на всеки 3 дни да не умрат от глад и по половин щипка), през ден сменям по 50% от водата с престояла 24ч от чешмата, третирана със Seachem prime, но стои така и не мърда резултата. Проверих в чиста третирана вода преди да я добавя, светят в жълто, изправни са. През ден добавям и Seachem Stability. В големия филтъра е Fluval u3, а в малкия - Fluval u2. Работят с включена аерация 24/7. Температурата е големия е 25, а в малкия 24 градуса. Един барбус вече умря без никакви предишни признаци(учестено дишане, не са стояли по повърхността), с отворена уста. От амоняка ли е? Знам, че бъркам някъде, моля за съвет.
Останалите параметри на водата са:
PH - 6.8
KH - 6
GH - 6
Нитрити - 0
Нитрати - 5
Теста на снимката с отчупеното кръгче е в по-малкия аквариум.

Zheni93:
Добавям снимки на теста.

vicky:
Изчакай още седмица-две и ще се оправят нещата в малкия. Бактериите на seachem не са това, което очакваш.
Водата ти е леко кисела, като за 6 dKH. Изобщо малко са ми съмнителни резултатите от тестовете.
Рибка може да умре от всичко - агресия, смяна на параметрите при които е живяла досега, инфекция, дори механично нараняване.
Честно казано не мисля, че нещо бъркаш. Просто изчакай още малко за био равновесие и не се предоверявай на марки, макар и популярни.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия