Автор Тема: Конкурс за снимка на аквариумни обитатели - XVI кръг (класиране)  (Прочетено 6812 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Виолета

 • Осветител
 • Aquaportal мениджър
 • *****
 • Публикации: 2 954
 • Нас. място: Елин Пелин
 • Пол: Жена
Отг: Конкурс за снимка на аквариумни обитатели - XVI кръг (класиране)
« Отговор #30 : сряда, 21 септември 2011 г., 00:16 ч. »
Престанете да ме критикувате... Относно другият конкурс - същата работа. "Дай да те изберем теб, защото отдавна си тук и се мъчиш да направиш нещо", ама от това нещо има къде-къде по-добри, които за съжаление си остават в профилите на по-непопулярните потребители, които постепенно занемаряват профилите си. И винаги, този който се опитва да промени статуквото, бива нападан и колективно порицан. От момента, в който си направих профил  се опитвам да бъда полезен, да провокирам тези, които имат повече опит, да го споделят. За съжаление, факт е, че тези, които коментират се броят на пръстите на едната ръка. И за това има причина. Помислете над това.

Никой не те критикува, просто казваме какво мислим.
Друг конкурс в Аквапортал няма, "Аквариум на месеца" не е конкурс. Как и по какви съображения се избира той - има тема за номинации и обикновено екипът се съобразява с тях. Никой не може да задължава никого да коментира профилите на отделните потребители. Сега много моля да ни кажеш какво имаш предвид и кой е недооценен. Само за сравнение да кажа, че моята тема беше "паднала" на 5-та страница чак. Кой ми е виновен, да съм писала! Има много хора, за които хобито е преди всичко удоволствие, те пишат и споделят, гордеят се с това, което са постигнали. А тези, които коментират... Аз мога да изброя няколко десетки без да се замисля дори. Помисли над това дали си достатъчно обективен. Въпросът вече не е в една или друга снимка. Нещата прескочиха конкурса за аквариумен обитател.
Искам България ЗЕЛЕНА!
Неактивен alexmit

 • Активен потребител
 • ****
 • Публикации: 290
 • Нас. място: София
 • Пол: Мъж
Отг: Конкурс за снимка на аквариумни обитатели - XVI кръг (класиране)
« Отговор #31 : сряда, 21 септември 2011 г., 08:48 ч. »
Престанете да ме критикувате .... Особено са дразнещи коментари от типа " фокуса не е добър, светлината не е добра, ама ти давам максимална оценка", "защото си ми приятелче" ли? Кажете ми коя снимка, от снимките на  сладководните, си заслужава да седи в тройката. Ами нито една. Качеството им е ужасно....  Знаете ли колко пъти съм я снимал с макрото, за да я разгледам, че даже и сега не знам кое какво и е. Говорите за качество, ами да, снимката е качествена, но не заради мен, а заради техниката, която използвам. Имам над 20GB някои от които с по-добро качество ...  Айде аз, като имам солен аквариум, да не участвам в конкурсчето, че видите ли, на някой сомът му бил безцветен. Или да снимам със сапунерката следващият път. Или да си обезсоля аквариума ...  За съжаление, факт е, че тези, които коментират се броят на пръстите на едната ръка. И за това има причина. Помислете над това.


г-н Чочев .... адски сте нагъл, арогантен и самовлюбен !!! Мислех да не коментирам, но Вие ме изкарахте от кожата .... Чудя се откъде да ви почна  >:(
1. От второто си място ли не сте доворен ??? Както казахте: "видях ситуация и я снимах и реших да я споделя" - браво..похвално... но защо си мислите че щом сте щракнали с "качествена техника" трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да сте №1  :hmm: Според вас никои няма като вашата техника ли г-н Чочев ??? Аз примерно снимам с Nikon D200 - достатъчно добра ли е за вас, да заснема примерно някакъв си стъклен сом ??? И с тия 20 GB ме разсмяхте - аз като имам 1 ТВ снимки какво да кажа...? Много съжалявам че нямам морски аквариум (засега) с някои морски дракон или морска костенурка вътре, че да ми е по интересна снимката..но ще го преглъгна някак. Както се спомена и се разбра, първостепенно се гласува за самата рибка като такава и ЕСТЕСТВЕНО че морските са МНОГО по красиви от простосмъртните сладководни. Аз лично нямам проблем с това !!!
2. Вие г-н Чочев, не приемате критика а ??? Аз лично не познавам никои от форума освен Вили и победителката Петя, НО приемам забележките на Деси (divane) като обективни, и стимулиращи ме за още по добра снимка ЗАЩОТО Е НЕЙНО МНЕНИЕ ! Тя мисли така, формулира се (а можеше само да си гласува без да дава каквито и да било съвети!!!) и аз като мъж, любител акварист и фотограф ПРИЕМАМ тези забележки без да се цупя или коментирам повече. Уж не сте били на кое място сте , а коментирете с цитат " кое от сладководните заслужава да е на челно място " МНООГО СТЕ НАГЪЛ  >:( Защо моя безцветен стъклен сом, за 4 лв. да не се конкурира с ВАШАТА НЕВЕРОЯТНА СКАРИДА И ЗВЕЗДА ? ЗАЩОТО НЕ Е МОРСКИ ЛИ ? Или ви дразни че е прозрачна? Ами такава си я е направила природата ,аз намирам красота дори в безцветните създания. Или трябваше да има конкурс за ЦВЕТНИ И БЕЗЦВЕТНИ създания ? За моята снимка да ви светна малко:
ползвах специална безжична светкавица да свети над скъклото за да докарам ИМЕННО ТОЗИ ЕФЕКТ които е търсен (ако беше пред китки, ще се загуби самата риба, и ми е твърде класическо), чаках сома поне 30 минути да мине точно оттам, където аз исках -(представете си ме 30 мин.дебнещ сом  :crazy:) дали не съм положил труд и усилие г-нЧочев ??? НО въпреки това, приемам решението на журито и публиката ,и ще се постарая следващия път да снимам нещо още по добре и по интересно ...някоя морска скарида ще да е  :hmm:
3.
4.
P.S. Писна ми да ви се обяснявам г-н Чочев, а имах толкова да кажа... Гледкайте си скаридката и звездата, и направете поне още 20 GB снимки ! Жив и здрав бъди

Неактивен Boby_

 • Цихлидиот
 • Aquaportal мениджър
 • *****
 • Публикации: 3 635
 • Нас. място: София
 • Пол: Мъж
  • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
Отг: Конкурс за снимка на аквариумни обитатели - XVI кръг (класиране)
« Отговор #32 : сряда, 21 септември 2011 г., 09:52 ч. »
Темата се нажежи прекалено, а на всичко отгоре се изчерпа напълно, така че я заключвам.
Ще помоля участниците в нея в бъдеще да се постараят да спазват добрия тон, защото няколко човека започнаха да напускат рамките му, ако мога да се изразя така (а аз очевидно мога).

Отделно отправям предупреждение към камен_chochev - недопустимо е да се търси сметка на гласували и коментирали в конкурса, независимо дали си съгласен с тях или не. Засега не смятаме да налагаме конкретни наказания, но може и на тях да им дойде времето
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

 Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.