Ивелине, добре дошъл сред любителите на астронотуси. Радвам се, че ти харесва моят скромен аквариум. Горе-долу от две години отглеждам астронотуси и наистина е голяма тръпка да отглеждаш тези "гиганти".
Според моите наблюдения любителите на астронотуси са доста малко (дано не съм прав)- причината: Много акваристи с голям мерак започват да се занимават с астронотусите, но често се разочароват, тъй като с растежа на рибата започват и първите проблеми- ровене на грунта, "сбивания" и в последствие наранявания, от време на време някоя от другите рибки умира от раните си или бива изяждана, а за растения хич да не говорим и т.н., въобще тази риба е доста хищна и своенравна. Лично аз не бих се съгласил с общо-приетото мнение, че това е риба, която се отглежда сравнително лесно.
Има доста да се говори, обсъжда и спори по тази тематика. Ако си съгласен можем да преместим темата в раздел цихлиди, готов съм да споделя скромния си опит, а се надявам и други колеги да се включат. Просто пиши какво точно те интересува-растеж, по-добро оцветяване, хранене и т.н.