Борко, що търсиш под вола - теле! Къде човека, написа че системата му е стабилна?! И още един въпрос, какво е стабилна с-ма и как тя се поддържа такава?
Аз също не сменям вода, но какво от това.
Факт, че аквариумчето съществува - каквито и грижи да полога стопанина му.
По внимателно чети постовете!
Не мисля, че коментирането (даже не е критикуване) е "намиране под вола теле". Това е форум за дискусии, а не само за ръкопляскане.
Ти трябва да четеш по-внимателно постовете. Аз писах, че коментарите са прекалени. Именно ти беше писал, че това е доказателство, че и малките аквариуми са стабилни. Според мен това е неправилно твърдение. Затова повдигнах въпроса. Ако Дафил ни обясни, че аквариумът наистина е стабилен ще съм много доволен. Аз лично от 5г. обмислям пико риф, но го отлагам, защото нямам време. Ако знам, че 1 месец мога да не го пипам, ще си напавя. Даже съм си избрал началните корали и обитатели.
Колкото до това какво е стабилен аквариум, Светльо сигурно е прав, че не става дума само за смени на водата. За мен това е с-ма, която не е лесно податлива на колебания в параметрите на средата. Практически това е с-ма, за която са необходими малко усилия, за да се подържа баланс : да не се сменя вода често, да не се чистят алги често, да не се налага добавянето на различни вещества често, ако може да се докара и до рядко хранене още по-добре. Ако всичко това е постигнато чрез автоматизация не се брои